2023 model Toyota bZ4X’lerin tekerlekleri araca bağlayan cıvatalarda sorun bulundu. Düşük sayılabilecek bir kilometreden bile sonra araçların cıvatalarında gevşeme gerçekleştiği ve bunun lastiklerin araçtan ayrılması ile sonuçlanabileceği belirtildi. Toyota’dan yapılan açıklamada geri çağırmanın yaklaşık dünya çapında 2700 aracı kapsadığı paylaşılıyor. Toyota, sorunun sebebini araştırılırken, onarım yapılana kadar araçların kullanılmamasını tavsiye ediyor.

Geçen günlerde Yeşil Haber’de paylaştığımız bZ4X, Toyota’nın yüzde yüz elektrikli araç pazarına girişinin öncü modeli. Geçtiğimiz 20 yıldır Toyota, hibrit araçlar pazarında lider olmak için çaba harcadı. Şirket uzun süredir hibrit araçların içten yanmalı araçlarla kıyaslandığında küresel ısınma ile mücadelede büyük avantaj sunduğunu dile getiriyordu.

Toyota yeni piyasaya sürdüğü elektrikli aracını geriye çağırıyorToyota üretiminin %80’ini elektrikli araçlara taşıyor

Toyota, elektrikli araçlarda kullanılacak piller üreteceği fabrikalar için önümüzdeki 10 yılda 9 milyar dolar harcamayı planlıyor. Toyota’nın hedefi 2030 yılına kadar yıllık satışlarının %80’ini elektrikli araçların oluşturması. Bu hedef, yıllık 2 milyon adet tam elektrikli ve bunlara ek olarak hidrojen yakıt hücreli araçları kapsıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.