Tokat en büyük çatı üstü güneş enerjisi santrali Ahşap Fabrikası GES Akasya Ahşap Ambalaj

Tokat bölgesindeki en büyük çatı üstü güneş enerji santrallerinden biri Turhal OSB’de faaliyet gösteren Akasya Ahşap Ambalaj tarafından fabrika çatısına kuruldu.

Tokat Turhal OSB’de bulunan Akasya Ahşap Ambalaj firmasına ait entegre ahşap ürünleri fabrika çatılarına 1,2 MW gücündeki güneş enerjisi santrali kuruldu.

Tokat bölgesindeki en büyük çatı üzeri güneş enerji santrallerinden biri olan yatırım ile yıllık 1.500.000 kWh (kilowatt saat) elektrik üretilmesi bekleniyor. Çatısına kurduğu GES ile elektrik giderlerinden de büyük oranda tasarruf sağlayan firma aynı zamanda yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izinin azalmasına da katkı sağlayacak. Hedeflenen elektrik üretimi ile yıllık 500.000 kg CO2 engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak.

Yücel İnce: “Diğer fabrika çatılarına da GES kurmak için çalışıyoruz”

Akasya Ahşap Ambalaj ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel İnce, firmanın diğer fabrikalarında da GES için gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek, “Şirketimize ait Bolu, İstanbul, Manisa’daki fabrikalarımızda ve depolarımızda da enerjimizi güneşten üreteceğiz. Daha yeşil bir gelecek için GES yatırımlarımız devam edecek. Yenilenebilir enerjinin yanı sıra enerji verimliliği konusunda da gerekli inovasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek 3 yılda tükettiğimiz elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağız” dedi.

Ahşap Fabrikası GES Akasya Ahşap AmbalajÇatı GES kurulumunu Sunera Yenilenebilir Enerji yaptı

Sunera Yenilenebilir EnerjiAkasya Ahşap Ambalaj’ın GES projesinin kurulumunu, Sunera Yenilenebilir Enerji gerçekleştirdi. Sunera Yenilenebilir Enerji kurucusu Muhammet Raşit Akyol, firma olarak güneş enerji santrallerinde projelendirme ve kurulum hizmeti verdiklerini belirterek, “Projede 8.000 m2 çatı alanında iki bine yakın güneş paneli kullandık. Tokat’ta karbon ayak izinin azalmasına önemli oranda katkı sağlayacak bu proje ile 3000’e yakın ağaç kurtarılması bizler için de heyecan verici. Santral yatırımının 3,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti etmesi ve 25 yıl elektrik üretmesi bekleniyor” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.