Yeşim Tekstil, Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirdiği sosyal uygunluk ve sorumluluk çalışmalarına ilişkin 8. raporunu Birleşmiş Milletler’in internet sitesinde yayınlayarak kamuoyu ile paylaştı.
İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan raporda, insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında uluslararası sözleşme ilkeleri doğrultusunda yapılan çalışmalara ve gönüllü olarak yürütülen sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer verildi.

“ÇALIŞMALARA LİDERLİK YAPIYORUZ”
Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya firma olarak sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu konuda yaptıkları çalışmaları uzun yıllardan bu yana raporladıklarını belirterek, “2016 yılında yenilenen yönetim kuruluna tekrar seçilmemiz ile birlikte burada çok önemsediğimiz başka bir görevi de üstlendik. Uzun yıllardır kadınların toplumda güçlendirilmesi adına yaptığımız sistematik çalışmaları artık Global Compact çatısında yapmaya başladık. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu konuda Türkiye’deki liderlik rolümüzü güçlendirdik. Global Compact Türkiye Ağı’na bağlı olarak oluşturulan Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nda eş başkanlık görevini yürütmeye başladık. Böylelikle sadece firmamız ve yakın çevremizde değil tüm Türkiye’de bu konuda yapılan çalışmalara liderlik etmeye başladık” dedi.

ISO 50001 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ
Yeşim Tekstil’in sürdürülebilirlik konusuna önem vermeye devam edeceğini söyleyen Şankaya, şunları kaydetti: “Sürdürülebilirliği bir şirket kültürü olarak benimseyen Yeşim Tekstil doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirmeye de devam etti. Enerji tüketimini azaltmak ve enerji temininin sürekliliğini sağlamak adına uzun yıllardır çeşitli çalışmalar yapan firmamız, Türkiye’de sürdürülebilir enerji yönetiminin en önemli taahhütlerinden biri olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini de 2016 yılında almaya hak kazandı.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.