Star Bigg-Yeşil Büyüme Programı

Avrupa’nın inovasyon kapasitesini artırmak ve küresel düzeyde rekabetçi olmasını sağlamak amacıyla kurulan bağımsız bir Avrupa Birliği organı olan EIT (Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü), Bölgesel İnovasyon Programı Faaliyet Raporu’nu yayınladı.

Avrupa’nın dört bir yanında inovasyon ve sürdürülebilir kalkınma alanında önemli başarılar elde eden startuplar ve inovatörlerle ilgili bilgilere yer verilen raporda YTÜ Yıldız Teknopark, EIT InnoEnergy Hub Türkiye’yle ortaklaşa hayata geçirdiği Star Bigg Yeşil Büyüme Programı’yla yer aldı. Program, girişimcilerin teknoloji ve inovasyon odaklı iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürmelerine ve hibe desteğiyle şirket kurmalarına olanak tanıyor.

“Çevreci Girişimleri Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Teknopark olarak Star Bigg Yeşil Büyüme Programı’yla iş fikirlerini ticarileştirdiklerini söyleyen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “Bu programlarla, iş fikirlerini ticarileştirerek TGB bölgelerinde şirketleşmelerini sağlıyoruz. Yani fikirleri topluyoruz, eğitimden geçiriyoruz ve ticarileştirerek ekosisteme kazandırıyoruz.

EIT InnoEnergy Hub Türkiye ile de enerji ve sürdürülebilirlik alanında inovasyonu desteklemek aynı zamanda Türkiye’nin enerji sektöründeki dönüşümüne katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik alanında girişimleri destekleyerek çevreci ve yenilikçi teknolojilerin iş modellerine entegre edilmesini sağlamak adına genç girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.