Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) iş birliği ile Solis Fuarcılık tarafından düzenlenen Solar+Storage NX Fuarı’nda yaklaşık 2 milyar dolarlık iş hacmi bekleniyor.

Fuarda 12 ülkeden 100’ü aşkın firmanın katılması beklenirken, Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından 51 ülkeden 10 bini aşkın sektör profesyoneli ziyaretçi ağırlanacak. 9 bin 500 m2 büyüklüğündeki fuar alanında, Güneş Enerjisi Sistemleri, Enerji Depolama Teknolojileri, Mühendislik, Tedarik ve İnşaat, EPC Projeleri, Dijitalizasyon, Akıllı Enerji Çözümleri ve E-Mobilite ürün grupları sergilenecek.

Solar+Storage NX Fuarı, kamu kuruluşları, belediyeler, enerji depolama yatırımcıları, lisanslı/lisanssız elektrik üreticileri, güneş enerjisi yatırımcıları, Endüstriyel veya Ticari Tesis Yöneticileri, proje geliştiriciler, tarım, ulaşım, turizm gibi pek çok sektörden geniş yelpazede sektör profesyoneli ziyaretçinin odak noktası olacak.

Alım heyetleri yeni yatırım fırsatları sunacak

İhracata odaklanan Solar+Storage NX Fuarı Alım Heyeti Programı kapsamında; ihracatçı firmalar, CIS ülkeleri, Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere hedef pazar ülkelerden gelmesi beklenen 300’ü aşkın uluslararası satın alma heyetleri ile ikili iş görüşmeleri fırsatları sunulacak. Ayrıca, kıtalararası ticaret ortaklığı ile 12 Afrika ülkesinden gelecek 30 kişilik özel nitelikli Alım ve Ticaret Heyeti’nin, Türk firmaları ile yeni yatırım-ticaret adımları atması bekleniyor.

Solis Fuarcılık Genel Müdürü Feraye Gürel; “Türkiye sıfır karbon hedefine daha da yaklaşacak”

31 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Solar+Storage NX Fuarı hakkında bilgi veren Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel, “Solar+Storage NX, güneş enerjisi ve enerji depolama çözümlerinin ve teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunarak, iklim değişikliği ile mücadeleye ve ülkemizin yeşil mutabakat kapsamında sıfır karbon hedefine ulaşmada üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesinde kolaylaştırıcı rol üstleniyor” dedi.

Gürel, Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve depolama fuarı olarak sektöre yön verme misyonu üstlendiklerini belirtti ve Solar+Storage NX Fuarı’nın, yatırımcılarla proje geliştiricilerini, tüketicilerle arz sahiplerini ve kamu karar alıcıları ile enerji sektörünü aynı ağ içinde buluşturarak; uzun vadeli kalıcı iş birliklerine ve ticari anlaşmalara fırsatlar yaratacağını kaydetti.

NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi eş zamanlı düzenleniyor

Solar+Storage NX Fuarı ile eş zamanlı olarak TEHAD’ın desteğiyle NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi de gerçekleşecek. Fuarın ana konusu elektrikli araç şarj altyapısı ile E-Mobilite endüstrisinin ihtiyaçları olacak. NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi’nde 12 ülkeden 100’ü aşkın katılımcı firma yer alacak ve 10 binden fazla sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Zirve kapsamında düzenlenecek etkinliklere 100’ü aşkın uluslararası ve ulusal düzeyde uzman konuşmacı katılacak.

Solar Challenge yarışması düzenlenecek

Solar+Storage NX Fuarı HSA Enerji, Kıraç Metal, Odin Safety sponsorluğunda “Solar Challenge” yarışmasına da ev sahipliği yapacak. Çatı GES Kurulum Ekipleri, çatı formatındaki alüminyum konstrüksiyon üzerine 4 adet güneş panelini en kısa sürede monte eden takımı belirlemek üzere kıyasıya yarışacak. Technicall – Kerem Çilli moderatörlüğünde gerçekleşecek renkli ve eğlenceli yarışma, her gün 10 takımın rekabetine sahne olacak. Günün hızlı takımı olmayı başaran ekip sürpriz hediyeler kazanacak ve Solar Challenge şampiyonu unvanına sahip olacak.

Solar+Storage Exclusive Forum düzenlenecek

Öte yandan fuar kapsamında PV Magazine Grup’un stratejik ortaklığı ile Solis Renewable Hub tarafından Solar+Storage Exclusive Forum düzenlenecek. Türkiye’de güneş enerjisi ve enerji depolama sektöründeki üst düzey karar vericilere yönelik kompleks yapıdaki fırsat ve güçlükleri masaya yatırmaya odaklanan Solar+Storage Exclusive Forum, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla, kamu hizmetleri, düzenleme kurumları, başlıca yatırımcılar, enerji geliştiricileri, teknoloji sağlayıcıları, finansörler ve çok taraflı kuruluşlardan sektör uzmanlarını bir araya getirerek, enerji depolama ve solar dünyasına dair uluslar arası networking fırsatları sağlayacak.

Güneş enerjisi ve depolama sektöründe kapsamlı bir deneyim sunacak Solar+Storage Exclusive Forum kayıtları web sitesi üzerinden başladı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.