Elchin Ibadov

Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin CEO’su Zaur Gahramanov, yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılarak Socar Baş ofiste yeni göreve atandı.

15 yıldır Socar bünyesinde Azerbaycan, İsviçre ve son olarak Türkiye’de çeşitli üst düzey pozisyonlarda çalışan Gahramanov, Socar Başkanı Danışmanı olarak görev yapacak.

CEO’luk görevini Elchin Ibadov vekaleten yürütecek

Zaur Gahramanov’dan boşalan CEO’luk görevini vekaleten yürütmek üzere, Socar Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Mali İşler Başkanı Elchin Ibadov atandı.

Elchin Ibadov, Chicago Illinois Üniversitesi mezunudur. 2002’de World Trade Center Chicago’da Araştırma Uzmanı olarak çalışmaya başlamış, 2003-2014 arasında PwC’de çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. 2014-2019 yıllarında STAR Rafineri’de Finans Direktörü ve CFO olarak çalışmış, 2019’da Petkim CFO’su olmuş ve Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı’nın Mali İşlerden Sorumlu Yardımcısı görevini üstlenmiştir. Harvard Business School’da eğitim almış, çeşitli ders kitaplarının yazarı ve çevirmenidir. ACCA, ACFE ve IIA gibi uluslararası organizasyonların üyesidir. 2023 Şubat’tan itibaren SOCAR Türkiye’nin CEO’luk görevini vekaleten yürütmektedir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.