Koç Holding batarya üretimi

Koç Holding, Ford Motor ve LG Energy batarya üretim fabrikası kurulması için bağlayıcı olmayan mutabakat  anlaşması imzaladı.

Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre, küresel ölçekte otomotiv endüstrisine katkı sağlayacak tesis Ankara’da kurulacak ve Avrupa’nın en büyük batarya hücresi üretim üslerinden biri olacak. Tesisin üretime 2026 yılında başlaması ve yıllık 25 GWh (gigavat saat) kapasiteye ulaşması planlanırken, ikinci etap olarak 2029 yılında kapasitenin 20 gigavat artırılarak toplam 45 gigavata çıkarılması konusunda anlaşma sağlandı.

“Kapasitenin 2029 yılında 45 GWh’ye ulaşması planlanıyor”

Açıklamada şöyle denildi: ““07.02.2023 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen batarya hücre üretimi yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik görüşmeler sonucunda, Ford Motor Company (“Ford”), LG Energy Solution, Ltd. (“LGES”) ve Koç Holding A.Ş. arasında, Ford ve LGES tarafından Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan batarya hücre üretimi yatırımına Koç Topluluğu’nun katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (“MoU”) imzalanmıştır.

MoU uyarınca, taraflarca anlaşılması halinde üretime ilk etapta 2026 yılında başlanması ve yıllık 25 GW-saat kapasiteye ulaşılması planlanmakta olup, ikinci etap olarak 2029 yılında kapasitenin 20 GW saat artırılarak toplam 45 GW saate ulaşması yönünde çalışılması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Proje kapsamında üretilecek batarya hücrelerinin, iş ortaklığımız Ford Otosan tarafından yeni nesil Transit araçların üretiminde kullanılması konusu değerlendirilmektedir.

“Niyet Mektubu 12 ay boyunca yürürlükte kalacak”

12 ay boyunca yürürlükte kalacak MoU kapsamında Ford tarafından, LGES ve Koç Holding’e Türkiye’de batarya hücre üretimi ile ilgili iş ortaklığı kurulması konusunda münhasırlık tanınmıştır.

Koç Topluluğu olarak yatırıma katılıp katılmama kararı ile pay sahipliği yapısı, yatırım, işbirliği ve ortaklık koşulları, taraflar arasında gerçekleştirilecek görüşmeler ve fizibilite çalışmaları sonrasında yapılacak değerlendirmelere göre netleşecek olup, önemli gelişmeler yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.