Sanko Enerji ve Siemens Enerji iş birliği Hilal 2 RES Projesi 6 MW hibrit güneş enerjisi santrali

Sanko Enerji, Hilal 2 RES Projesi için Siemens Enerji ile güneş enerjisi santrali kuracak

Sanko EnerjiTürkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji şirketlerinden biri olan Sanko Enerji, Siemens Enerji ile sürdürülebilir enerji alanındaki başarılı projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Hali hazırda 50MW’lık Akyel 1-2 Rüzgar Enerjisi Santrali’ni başarıyla tamamlayan Sanko Enerji Grubu, bu kez güneş enerjisi alanında adım atıyor.

Sanko Enerji, Karaman ilinde bulunan Hilal 2 Rüzgar Enerjisi Santrali projesinin bir parçası olarak 6MW’lık güneş enerjisi santrali kurma kararı aldı. Bu önemli projenin anahtar teslim sözleşmesi, 19 Ekim 2023 tarihinde Sanko Enerji Genel Müdürlük binasında gerçekleşen bir törenle imzalandı. Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Sanko Enerji CFO’su Evren Sıtkı Güvenç ve Siemens Enerji Şebeke Teknolojileri Servis İş Birimi Ülke Yöneticisi Ali Aykut Adanır imza törenindeydiler.

Sanko Enerji ve Siemens Enerji iş birliği Hilal 2 RES Projesi 6 MW hibrit güneş enerjisi santraliSanko Enerji Grubu, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma vizyonunu benimseyerek, sürdürülebilir bir enerji geleceğine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz haziran ayında, kurulu güçlerini artırmak ve kapasitelerini genişletmek için harekete geçtiklerini açıklayan şirket, bu yolculuğa güneş enerjisi ile başladı. Karaman’da yer alan 10 MW’lık Hilal 2 Rüzgar Enerjisi Santrali, Siemens Enerji iş birliği ile kurulan 6 MW’lık güneş enerjisi santrali ile daha da güçlenecek. Siemens Enerji, Hilal GES projesinin mühendislik, tedarik ve yapım işlerini üstlenerek projenin 2024’ün ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesini sağlayacak.

Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, bu önemli iş birliği hakkında şunları söyledi: “Hibrit ve depolamalı RES/GES projeleri ile kapasitemizi 2.000 MW’a çıkarma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu hedef doğrultusunda son 10 yıl içinde Türkiye’de deneyim kazanmış firmalarla iş birliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Siemens Enerji ile 1.000 MW’lık portföyümüz içindeki iş birliğimizi güneş enerjisi santrali kurulumuyla güçlendiriyoruz.”

Siemens Enerji Şebeke Teknolojileri Servis İş Birimi Ülke Yöneticisi Ali Aykut Adanır da bu iş birliğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Siemens Enerji olarak, geleceğin enerji sistemlerine yönelik çalışmalarımızı müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte yürüterek daha sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlıyoruz. Hilal GES projesinin yapımını üstlenerek, uzun yıllar süren iş birliğimizi yenilenebilir enerji yatırımlarıyla daha da güçlendiriyoruz.”

Yenilenebilir enerjiye yatırım hız kesmeden devam ediyor

Sanko Enerji, Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji şirketlerinden biri olarak, yeşil enerjiye olan bağlılığını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Akyel 1-2 RES sahasında 50MW’lık hibrit ve güneş enerjisi santralini hayata geçiren şirket, bu başarıdan aldığı güçle yeni projelere yatırım yapmaya devam ediyor.

Güneş enerjisi santrali kurma kararı

Sanko Enerji, Karaman ilinde bulunan Hilal 2 Rüzgar Enerjisi Santrali projesinin bir parçası olarak, güneş enerjisi alanında da yatırım yapma kararı aldı. 6MW’lık güneş enerjisi santrali kurma planı, Siemens Enerji ile iş birliği içinde hayata geçirilecek. Bu proje, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Halka arzı beklenen yeşil şirketler

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.