Belgesel film yapımcısı Coşkun Aral ve ekibi ile Enerjisa Üretim tarafından çekilen “Rüzgârın Kanatları” belgesel filmi, Dünya Rüzgâr Gününde izleyiciyle buluştu.

Enerjisa ÜretimYaşama saygı duyarak üreten, topluma ve çevreye katkı sağlamayı hedefleyen Enerjisa Üretim, belgesel film yapımcısı Coşkun Aral ve ekibiyle çalıştığı “Rüzgârın Kanatları” belgesel filmini çekti. Bilgi birikimini sürekli geliştiren, standartları belirleyen ve sektörün geleceğine yön veren enerji şirketi olma amacıyla hareket eden Enerjisa Üretim, belgesel filmi ile enerji okur yazarlığını da artırmayı hedefliyor. Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi olan Enerjisa Üretim, standartları belirleyen ve sektörün geleceğine yön veren enerji şirketi olmaya devam ediyor.

“Rüzgârın Kanatları” Belgeseli 3 Bölümden Oluşuyor

Daha önce Habitat TV ve Coşkun Aral’ın liderliği ile Tufanbeyli Santrali ve Yamanlı II Hidroelektrik Santrali yakınlarında nesli tükenmekte olan endemik kelebek türüne dikkat çekmek amacıyla “Saimbeyli Mavisi” belgeselini yayınlayan Enerjisa Üretim, şimdi de yepyeni bir yapım olan ‘’Rüzgârın Kanatları’’ Belgeseli ile ekranlarda yer almaya başladı.

Üç bölümden oluşacak ve rüzgâr enerjisi hakkında A’dan Z’ye bilgiler aktaracak belgesel 15 Haziran 2002 Çarşamba Günü saat 20:30’da Habitat TV’de ve Enerjisa Üretim’in sosyal medya hesaplarında seyirci ile buluştu.

“En büyük keşif, rüzgârın ehlileştirilmesi’’

Rüzgarın Kanatları Belgeseli ‘’Rüzgârın Kanatları’’ Belgeseli, Abraham Lincoln’ün “Doğanın bütün güçleri arasında bence rüzgâr en büyük itici güce sahip. Rüzgâr hala evcilleştirilmemiş ve dizginlenmemiş bir güç ve muhtemelen bundan sonra yapılacak en büyük keşiflerden biri rüzgârın ehlileştirilmesi ve dizginleştirilmesi olacaktır” sözleriyle başlıyor.

Rüzgâr enerjisine odaklanan belgesel filminde; rüzgâr tribünlerinin tarihi, yatırım süreçleri, Türkiye’deki rüzgâr enerjisi potansiyeli, operasyonel süreçler, işletme ve bakım planlamaları anlatılıyor.

Türkiye’de Rüzgâr Sektörü ve Geleceği

Türkiye’de rüzgâr santrallerinin dününü ve bugününü konu eden belgesel filmi ‘’Rüzgârın Kanatları’’, karbon ayak izinin azaltılması ve sürdürülebilir enerji konuları ile rüzgâr enerjisi arasındaki ilişkiyi somut örneklerle açıklıyor.

Belgeselde 21 santralinin %56’sı yenilenebilir enerjiden sağladığı toplam 3.607 MW Kurulu Güce sahip Enerjisa Üretim’in gelecek yatırımları ve rüzgâr yatırımlarını da izleyiciyle buluşturuyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.