Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla 30 Mart’ta başlatılan milli dayanışma kampanyasına 50.000 TL’lik destek vereceğini açıkladı. Rüzgar enerjisi sektörü paydaşlarının kampanyaya katılması konusunda sektör içerisinde tetikleyici rol üstleneceklerini belirten TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım, sektörün kendi içerisinde en az 1 milyon TL destekle milli dayanışma kampanyasına katılımı için çalışmalara başladıklarını söyledi.

TÜREB olarak yalnızca bununla yetinmeyeceklerini belirten Başkan Hakan Yıldırım, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şu anda tüm dünyayla birlikte biz de ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Gerçekten de birlikte hareket etmeye ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Biz TÜREB olarak ilk desteğimizi açıkladık ancak bununla yetinmeyeceğiz. Türkiye rüzgar sektörünün adeta kendi kampanyasını yürüterek bu kampanyaya en az 1 milyon TL destek sağlaması için çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmaların sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşacağız. Rüzgar sektörünü bu anlamda da örnek bir sektör hale getirmeyi hedefliyoruz.”

“SEKTÖRÜN DESTEĞİNİ BAĞIŞLAYACAĞIZ”

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) de Milli Dayanışma Kampanyasını hem dernek olarak hem de güneş enerjisi sektörü olarak destek verdiklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, “GÜNDER olarak, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sonrası ülkemiz ekonomisini desteklemek amacıyla başlatılan kampanyaya gerek üyelerimiz, gerek sektör paydaşlarımız ve gerekse dernek bütçemiz ile bizler de destek sunacağız. Dayanışma, birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri de atlatıp güneşli günleri hep birlikte selamlayacağız.

Koronavirüs salgınının Türkiye’ye sirayet etmesinden bu yana, yapılan çalışmalar ve sunulan destekler için tüm yetkililerimize teşekkürü borç biliriz. Koronavirüsle Mücadelede başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, emniyet güçlerine, basın mensuplarına, hizmet sektörünün her kademesinde yer alan çalışanlara ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederiz.” denildi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.