Ana Sayfa Etiketler Koronavirüs

Etiket: Koronavirüs

YENADER: “Türkiye’nin yenilenebililir kapasitesi 2021’de 50 GW’ye çıkacak”

Yenilenebilir enerji alanındaki teşvikler salgına karşın yatırımların önünü kesmiyor. Ülkemizdeki toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünün 48.500 MW’dan 2021 yılının ilk yarısında 50 GW’yi geçmesi bekleniyor.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi dijitale taşınıyor

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) bu yıl pandemi nedeniyle Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin (TÜREK) online ortamda yapılmasına karar verdi. TÜREB, ‘Rüzgar Bize Yeter’ sloganıyla...

“Elektrik piyasalarının yeni kralı güneş enerjisi olacak”

IEA Başkanı Fatih Birol, güneş enerjisi kurulumlarında 2022 sonrasında her yıl yeni rekorlar kırılabileceğini belirterek, güneş enerjisinin dünya elektrik piyasalarının "yeni kralı" olacağını söyledi.

3 bin enerji profesyoneli ICCI Digital’de buluştu

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla bu yıl dijital formatta ve 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ICCI Digital 2020, kamu, özel sektör ve akademiden 3 bin enerji...

Kovid-19 küresel enerji yatırımlarını yüzde 20 düşürecek

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Dünya Enerji Yatırımları 2020 raporuna göre, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle küresel enerji yatırımları yüzde 20 oranında tarihi bir düşüş yaşayacak.

Devreye girecek yenilenebilir kapasite yüzde 13 azalacak

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Yenilenebilir Enerji Piyasası Güncellemesi Raporu'na göre, bu yıl devreye girecek ilave yenilenebilir enerji kapasitesinin geçen yıla göre yüzde 13 azalarak 167 GW olması bekleniyor.

IMF kredi isteyen ülkelere ‘yeşil ekonomi’ şartı koşacak

IMF Başkanı Kristalina Georgieva finansal destek isteğinde bulunan ülkelerden fosil yakıtlara dayalı bir ekonomik toparlanma yerine temiz ekonomiye uygun yatırımlara odaklı bir iyileşme programı istiyor.

ABD’de pandemiye rağmen yenilenebilir enerji kömürü geçti

ABD’de koronavirüs krizinin neden olduğu talep düşüşü yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimini öne çıkardı. 40 gün üst üste güneş, rüzgar ve hidroelektrikten üretilen elektrik rekor kırarak kömürü geride bıraktı.

“Salgınla mücadele iklim değişikliği kriterlerini gözetecek”

IRENA tarafından yayınlanan “Küresel Yenilenebilir Enerji Görünümü: Enerji Dönüşümü 2050” raporuna göre, koronavirüs salgınıyla mücadele için açıklanan ekonomik destek paketlerinin Paris Anlaşması kriterlerine uygun olması bekleniyor.

Yeşil tahviller pandemi sonrası cazip finansman aracı olabilir

Uluslararası finans piyasalarında korona sonrası ekonomik toparlanma tartışılırken, temiz enerji yatırımlarının krizden çıkışta önemli rol oynayabileceği ve yeşil tahvil ihraçlarının yeni dönemde daha çekici hale gelebileceği belirtiliyor.