Nissan 2030 Vizyonu Karbon Nötrlük Hedefleri 2030 Elektrikli Araçlar

Nissan, Avrupa’daki tüm yeni model satışlarının artık tamamen elektrikli araçlar olacağını duyurdu ve şirket, 2030’a kadar Avrupa filosunun tam elektrifikasyonunu hedefliyor.

Şirketin 26 Eylül tarihli bir açıklamasına göre, bu elektrifikasyon programı, Ambisyon 2030 stratejisinin bir parçası olarak GBP 40 milyonun üzerinde bir yatırım ile desteklenecek. Nissan, bu yatırımın özellikle Nissan Tasarım Avrupa tesisinde ve Nissan Teknik Merkezi Avrupa’daki kaynakları ve tesisleri güncellemek için kullanılacağını belirtti.

Nissan’ın karbon nötr vizyonu

Nissan CEO’su Makoto Uchida, “Yenilenebilir enerji ile çalışan elektrikli araçlar, karbon nötrlüğe ulaşmamıza yardımcı olacak ve bu, 2030 vizyonumuzun merkezinde yer alıyor. Nissan, Avrupa’da 2030’a kadar tamamen elektriğe geçecek – işimiz, müşterilerimiz ve gezegenimiz için bunun doğru olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Şu anda Nissan’ın Avrupa’daki toplam satışlarının yaklaşık %16’sını elektrikli araçlar oluşturuyor, bu da toplam elektrikli satışların %50’sini temsil ediyor ve önümüzdeki üç yılda %98’e çıkmasını Nissan hedefliyor.

Nissan 2030 Vizyonu Karbon Nötrlük Hedefleri 2030 Elektrikli AraçlarYeni nesil batarya teknolojisi ve Nissan’ın elektrikli vizyonu

Nissan Vizyon 2030 kapsamında, şirket 2030’a kadar 27 elektrikli araç, bunların içinde 19 elektrikli araç (EV) piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu dönemde Nissan aynı zamanda kobalt içermeyen batarya teknolojisini benimsemeyi planlıyor ve bunun, 2028’e kadar EV bataryalarının maliyetini yaklaşık %65 düşüreceğini öngörmekte.

Şirket ayrıca kendi özel katı hal bataryalarını kullanan EV modellerini 2028 yılına kadar piyasaya sürmeyi hedefliyor. Katı hal bataryalarının tanıtılmasıyla, Nissan, farklı segmentlerdeki EV seçeneklerini genişletebilecek ve daha dinamik performans sunabilecek.

Nissan Ariya ve Townstar, tamamen elektrikli araçlar oldu. 2022’den bu yana Avrupa’daki Nissan araçları %100 elektrikli olarak sunuluyor ve bu, Qashqai ve X-Trail’e Nissan’ın e-POWER teknolojisinin eklenmesiyle destekleniyor.

Nissan’ın Elektrik Vizyonu ile geleceğe yolculuk

Avrupa otomobil pazarı hızla elektriklendiriyor. 2018-2022 döneminde elektrikli ve elektrik destekli araçların satışları toplam pazarın %5’inden %44’e yükseldi ve tamamen elektrikli araçların satışları %1’den %12’ye çıktı.

Nissan, temiz, basit ve daha ekonomik bir hareketlilik sağlamanın en iyi yolu olarak elektrikli araçları desteklemeye devam edecek. Guillaume Cartier, “Batarya teknolojisindeki atılımlarla, elektrikli araçlar daha erişilebilir hale gelecek ve Nissan, daha temiz, daha basit ve daha ekonomik bir hareketlilik sunmanın en iyi yolunu bulmaya devam edecek.” dedi.

Nissan’ın 2030 vizyonu, şirketin uzun vadeli bir sürdürülebilir şirket olma hedefini temsil ediyor ve ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca 2050 mali yılına kadar karbon nötr olma hedefini destekliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.