Dünya Hidroenerji Kongresi, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirildi. Uluslararası Hidroelektrik Derneği tarafından düzenlenen ve 3 gün süren kongrede 170 hidroelektrik uzmanı, devlet görevlisi ve uluslararası ajans temsilcileri bir araya geldi.
Kongrede konuşan Küresel Enerji İşbirliği Örgütü başkanı Liu Zhenya, Afrika’nın Avrupa ve Batı Asya’ya net bir hidroenerji ihracatçısı olabileceğini söyledi. Zhenya buna karşın Afrika’nın hidroelektrik potansiyelinin şu anda ancak yüzde 10’unu kullanabildiğini söyledi.

4.8 MİLYAR DOLARLIK DEV PROJE
BM Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji Girişimi’nin CEO’su Rachel Kyte ise, Afrika’da planlanan projelerin başlangıcı ve uygulanması sırasında daha iyi koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirtti. Kyte, “Çok fazla proje, erken planlama veya ön planlama aşamalarında zayıflıyor” dedi.
Öte yandan ev sahibi ülke Etiyopya, Nil nehri üzerinde 6000 MW’lik hidroelektrik santrali (HES) inşa ediyor. Projenin yatırım maliyeti yaklaşık 4.8 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.