lisanssız üretim başvuruları

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’ne eklenen geçici bir madde ile 1 Ağustos – 30 Eylül 2023 tarihi arasında şebeke işletmecilerine yeni tesisler için yapılacak başvurular durduruldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararın gerekçesinde elektronik başvuru ve kapasitelerin ilanı öncesinde yapılacak işlemler olarak belirtildi. Lisansız üretim başvuruları durduruldu.

Geçici maddede “Yönetmeliğin 7 nci maddesinin on dokuzuncu ve yirminci fıkraları kapsamında duyurulacak kapasitelerin tespiti ve ilanı ile 10 uncu maddenin birinci fıkrası uyarınca elektronik başvuru altyapısının hazırlanması amacıyla gerekli işlemlerin yürütülmesini teminen, 1/8/2023 tarihinden 30/9/2023 tarihine kadar ilgili şebeke işletmecilerince yeni lisanssız üretim başvurusu alınmaz” denildi.

lisanssız üretim başvuruları
lisanssız üretim başvuruları

Bağlantı kapasiteleri her ayın ilk 15 gününde duyurulacak

Yönetmelikte yapılan değişiklik ile ayrıca düzenlemenin “Bağlantı Esasları” başlıklı 7’inci maddesine eklenen 19 ve 20 sayılı fıkralar ile TEİAŞ’ın her bir trafo merkezine ait bağlantı kapasitelerine ilişkin bilgileri Kurul tarafından belirlenecek formata uygun olarak her ayın ilk on beş günü içerisinde kendi internet sayfasında duyurmakla yükümlü olduğu belirtildi.

Yine değişiklikle dağıtım şirketleri ile OSB dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ilgili dağıtım bölgesinde, lisanslı üretim kapsamında olanlar dahil olmak üzere, Kurul tarafından belirlenecek formata uygun olarak her ayın yirmi beşinci gününe kadar TEİAŞ tarafından duyurulacak.

Daha önce yayınladığımız “Resmi Gazete” haberlerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.