Küresel rüzgar enerjisi sektöründe istihdam sayısı 2018 yılında önceki yıla göre yüzde 1 artış gösterdi. Rüzgar enerjisi dünya genelinde diğer yenilenebilir kaynaklar içinde güneş enerjisi, biyoyakıt ve hidroelektrikten sonra dördüncü en fazla istihdam sağlayan kaynak konumunda.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) verilerine göre, dünyada rüzgar enerjisi sektöründeki istihdamın büyük bölümü çok az ülke tarafından karşılanıyor. Global ölçekteki istihdamın yüzde 75’ini sadece 5 ülke karşılarken, bu ülkeler içinde Çin’in payı yüzde 44’ü buluyor.

ASYA’DA 620 BİN İSTİHDAM

Solar PV’ye nazaran, bölgesel olarak bakıldığında rüzgar enerjisindeki istihdamda dengeli bir yapı olduğu görülüyor. Asya bölgesi 620 bin kişiyle toplam istihdamın nerdeyse yarısını oluştururken Avrupa yüzde 28’ini ve Kuzey Amerika ise yüzde 10’unu oluşturuyor. İstihdamdaki en büyük ilk 10 ülkenin 5’i Avrupa 3’ü Asya bölgesinde yeralırken, diğer 2 ülke Kuzey ve Güney Amerika’da bulunuyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.