İngiltere’nin güneş enerjisi kurulu gücü son 5 yılda 2 GW’den 12 GW’ye yükseldi.

Panel fiyatlarındaki ucuzlama ve pil teknolojilerindeki gelişme güneş yatırımlarına hız kazandırdı. Bu yıl mayıs ayı içindeki güneşli bir günde ülkenin toplam elektrik üretiminin yüzde 25’i güneş enerjisinden sağlandı.

İngiltere, 2020 yılında enerji ihtiyacının yüzde 15’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor. 2015 yılı itibariyle yenilenebilir kaynakların ülkenin enerji üretimi içinde payı yüzde 8.

İLK SÜBVANSİYONSUZ GÜNEŞ SANTRALİ DEVREDE

Öte yandan İngiltere 2020 yılında ömrünü dolduracak nükleer ve kömür yakıtlı enerji santrallerinden doğacak açığı yenilenebilir enerji santralleriyle kapatmayı hedefliyor. Strateji olarak da sübvansiyonsuz yani devlet alım garantisi olmayan yenilenebilir enerji yatırımlarını devreye alıyor.

Bu kapsamda ülkenin güneyindeki Bedfordshire’deki Clayhill’de ilk sübvansiyonsuz 10 MW’lik güneş enerjisi santrali devreye alındı. 6 MW’lik bir pil depolama tesisi de barındıran güneş enerjisi çiftliği 2,500 evin enerji ihtiyacını tek başına karşılayabilecek.

İngiltere İklim Değişimi ve Sanayi Bakanı Claire Perry, pil teknolojilerindeki gelişmeye ve maliyet düşüşüne dikkat çekerek, bu durumun yenilenebilir enerji yatırımlarının devlet desteği olmadan hayata geçmeye imkan verdiğini söyledi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.