Hyundai Motor Group Başkanı Euisun Chung ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin 13 Ekim görüşmesi
Euisun Chung ve Narendra Modi, 13 Ekim 2026’da Yeni Delhi’de bir araya geldi. Kaynak: Hyundai Motor Group resmi basın fotoğrafı.

Hyundai Motor Group’un 13 Ekim açıklamasına göre, grup 2026–2032 döneminde Hindistan’a 15,5 milyar dolar yatırım planlıyor. Hyundai ve Kia’nın üretim kapasitesi, Ar-Ge altyapısı, yerel tedarik zinciri ve yeni teknolojiler planın kapsamında. Yatırımları koordine etmek için Hindistan’da ayrı bir yatırım kuruluşu oluşturulacak.

Elektrikli araç şarj altyapısı ile döngüsel ekonomiyle ilişkili ömrünü tamamlamış araç geri dönüşümü, fırsatları araştırılacak yeni iş alanları arasında sayılıyor. Bu iki başlık için ayrı bütçe açıklanmadı; toplam tutarın tamamı yeşil yatırım olarak sunulmuyor. Grup, araç test pisti dahil Hindistan Ar-Ge merkezine yaklaşık 700 milyon dolar yatırım öngörüyor.


Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz