Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınamaması ve kömür üretim sürecinin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarından finans desteği sağlanamaması sonucu çalışmalarına 3 ay ara verme ve 850 çalışanını bu süre zarfında ücretsiz izine çıkarma kararı aldı.
Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın En Büyük Madencilik -Enerji Projelerini sürdüren Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. olarak, yeraltı taşkömürü üretimi ve ülkemizin enerjide yaşadığı dışa bağımlılığı azaltacak enerji santralleri ile Türkiye ekonomisine ve bölgeye istihdam kazandırmayı hedeflemekteyiz. Şirketimiz, ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınaması ve kömür üretim sürecinin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarının projemize finans sağlamamasından dolayısı ile çalışmalara 3 ay ara verecektir. Çalışmalara ara verilmesi konusunda şirketimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuru yapmış ve GMİS’nı (Genel Maden İş Sendikası) bilgilendirmiştir. Bu süre zarfında tüm çalışanlarımız (850 kişi) 3 aylık ücretsiz izine ayrılacaktır.”

SANTRAL ÇALIŞMALARINA BAŞLANAMADI
2005 yılında TTK’dan rödövans usulu Termik Santral kurulmak şartı ile alınan ihale sonucu çalışmalarına başlayan Hattat Enerji Maden Tic. A.Ş. bugüne kadar yapılan 380 milyon Euroluk yatırımla yerli taşkömürünü çıkartrma aşamasına geldi. Ancak çoğrafi koşullardan dolayı çıkarılacak yerli taş kömürünün stoklanacak alanının olmaması, çıkarılacak kömürün kara yolu ile taşınmasının mümkün olmaması nedeni ile kömürün çıkartılacağı alanda santral kurularak enerjiye çevrilmesi gerekmektedir. Ancak yıllardır ÇED sürecinin tamamlamaması nedeni ile santral çalışmalarına başlanamamıştır. Çıkartılacak kömürün kullanılamayacak olması nedeni le çalışmalara ara verilmek durumunda kalınmıştır.
Bartın – Amasra’da bulunan maden ocaklarından yılda 5 milyon ton taş kömürü çıkartılması hedeflenmektedir. Yerli yatırımların artması beklenen bu dönemde ÇED sürecinin uzaması nedeni ile mecburen bu şekilde bir karar almak durumunda kalınmıştır. Şirket 20 Ağustos’da Bartın – Amasra’da bulunan işletmede çalışanları ile bir toplantı yaparak konu hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.