Güriş’in enerji grubu Mogan Enerji Yatırım Holding tarafından, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan  50 MW gücündeki EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali devreye alındı. Yapımı tamamlanarak faaliyete geçen santralde milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

1958 yılında kurulan ve 1993 yılından itibaren yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam eden, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından  olan GÜRİŞ / MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG faaliyete geçirmiş olduğu 8. Jeotermal Enerji Santrali ile Jeotermal Enerji alanındaki toplam kurulu gücünü 260 MW’a çıkardı.

170 BİN HANENİN BİR YILLIK ELEKTRİĞİNİ SAĞLAYACAK

Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltarak ekonomisine güç katacak yatırım, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için de temiz enerji kullanımı artırıyor. 50 MW (2x 25 MW) kapasiteli iki üniteden oluşan santralde milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

HEDEF DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Mogan Enerji Yatırım Holding CEO’su Ali Karaduman “Projelerimizi, bu yıl tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına rağmen sürdürdük. Jeotermal enerjide sekizinci santralimiz olan EFE 8 Jeotermal Santrali’nin malzeme sevkiyatının ve montajının tamamlanıp devreye alınmasıyla, elektrik üretimine 38 gün gibi kısa bir sürede başlayarak bu alanda dünya rekoru kırdık. Ülkemize temiz ve yenilenebilir enerji sağladığımız EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali ile birlikte yenilenebilir enerji alanında 3.5 Milyar kWs, yalnızca jeotermal enerji alanında ise 2 Milyar kWs elektrik üretiyoruz.

Bugün ülkemizdeki 900.000 hanenin yıllık elektriğini temiz enerji kaynağı olan jeotermal enerjiden karşılıyoruz. Tüm santrallerimizin tasarımını kendi mühendislik ekibimizce yaparak, Türk Mühendisliğini dünyaya tanıtma görevimizi de en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Hedefimiz jeotermal enerji üretiminde kapasite faktörü açısından dünya birincisi olmak” diye konuştu.

24 YEŞİL ENERJİ SANTRALİ İLE 953 MW KAPASİTE

Aralık ayı içerisinde Bursa İnegöl – Keles’deki Ulu RES’in (120.4 MW) ilk iki türbininin kabulünü yaptıran Güriş / Mogan Holding’in, Ukrayna (32.4 MW) ve Kosova (32.4 MW) yatırımları haricinde yurt içinde 10 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 8 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ve 6 Hidroelektrik Santrali (HES) bulunuyor. Toplamda 24 Yeşil Enerji Santrali ile 953 MW kurulu güç kapasitesine ulaşan Güriş/Mogan Enerji Yatırım Holding, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak ve yerli kaynaklardan milli enerji üretmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.