GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde yer alan LM Wind Power, Türkiye’de Bergama’da bulunan rüzgâr türbin kanadı üretim tesisinde istihdam etmek üzere ilave 300 çalışanı daha işe almayı planladığını duyurdu. Fabrika, bugün 450 kişiye istihdam sağlıyor ve 2020 yılına kadar çalışan sayısını 700’ün üzerine çıkaracak. Ek 300 çalışanın 40’ı son aylarda işe alındı ve fabrikadaki ‘Mükemmellik Merkezi’ bünyesinde yoğun bir eğitime başladı.

Tesisin üretim kapasitesini arttırmak için yeni bir binanın inşaatının temeli  bugün atıldı. LM Wind Power, iş gücünün artırılmasıyla, Avrupa ve Asya dâhil, dünya çapındaki pazarlara türbin kanadı ihraç ederek artan küresel rüzgâr enerjisi talebine cevap verecek. Temmuz 2017’de açılan Bergama tesisi LM Wind Power’ın dünya çapındaki 15’inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine geçtikten sonra ise ilk açılan tesisi oldu. Bugün, yüzde 26’sı kadın olmak üzere tesiste 450 çalışan bulunuyor.

TÜRKİYE’YE BAĞLILIĞIN GÖSTERGESİ

İş için açılan pozisyonlar, tüm profillerde, bilgi birikimi ve deneyim seviyesine açık. Her yeni çalışan LM Wind Power’ın ‘Mükemmellik Merkezi’ eğitim programında rüzgâr türbini kanadı konusunda eğitim görecek, ürünlerin kalitesini ve böylece son kullanıcı memnuniyetini artırmayı sürekli hale getiren 6 haftalık teorik ve pratik eğitim programına katılacak.

LM Wind Power Avrupa Operasyon Başkanı Jesper Sorensen, Bergama’daki türbin fabrikasının yenilenebilir enerji sağlama hedefi adına çok önemli bir tesis olduğunu ve Türkiye’ye olan bağlılıklarını temsil ettiğini söyledi. Sorenson, “Bölgede kalifiye ve teknik iş kolları yaratmaya katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

ÇALIŞANLARIN ÇOĞU YEREL HALKTAN OLUŞUYOR

Yeni başlayanlar aynı zamanda tüm dünyadaki LM Wind Power tesislerinden uzmanlar tarafından mentorluk da alacak. Tesisteki çalışanların önemli bir kısmının Bergamalı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bergama Fabrika Müdürü Ozan Mamay, “Şehrin sosyal ve ekonomik gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl bu çevrede daha da fazla iş alanı yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bugün aynı zamanda tesiste yeni bir binanın inşaatına da başlandı. Bu tesis, özellikle kanat kalıplama sonrası olmak üzere, tesisin üretim kapasitesini arttıracak. İnşaatın 2019 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

LM WIND POWER RÜZGARDA İLK KARBON NÖT ŞİRKET

Bir GE Renewable Energy işletmesi olan LM Wind Power, Brezilya, Kanada, Çin, Danimarka, Hindistan, Polonya, İspanya, Fransa, Türkiye ve ABD’deki pervane kanadı fabrikaları dâhil küresel üretim ayak izi ile dünyanın lider rüzgar türbini kanadı tasarımcısı ve üreticisidir. Şirket, 1978 bu yana 215.000’den fazla pervane üretti ve küresel çapta 102 GW’ın üzerinde enerji üretimi ile yıllık 212 milyon metrik ton CO2 tasarrufuna katkı sağladı. LM Wind Power 2018 yılında rüzgar enerjisi endüstrisinin ilk karbon nötr şirketi oldu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.