Garanti Emeklilik, “Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu”nu müşterilerine sunmaya başladı.
Garanti Emeklilik açıklamasına göre şirket, sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Garanti Emeklilik, “Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu”nu müşterilerinin hizmetine sunarak, sorumlu şirket bakış açısı çerçevesinde uzun zamandır devam ettirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini ekledi. Garanti Emeklilik müşterileri artık tasarruflarını, küresel ısınma, doğal kaynaklar, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi konularda duyarlılık gösteren “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi”ndeki şirketlerin hisse senetlerini alarak değerlendirebilecekler.

“YATIRIM ARAÇLARINA İLHAM KAYNAĞI OLACAĞIZ”
Şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarının baz alındığı “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi” aracılığıyla Garanti Emeklilik, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimsemiş olan şirketlere finansman sağlamış ve onları teşvik etmiş de olacak. Açıklamada konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, bu konuda öncü şirket olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, gelecek dönemde bu ilkeleri destekleyecek başka fon ve yatırım enstrümanlarına da ilham kaynağı olmayı hedeflediklerini kaydetti.

DUYARLI ŞİRKETLERE YATIRIM YAPACAĞIZ”
“Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Fonu”nun karşılaştırma ölçütünde yer alan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi dolayısıyla, ağırlıklı olarak endekste bulunan duyarlı şirketlere yatırım yapacaklarını aktaran Göçer, “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, ağırlıklı hisse senedi yatırımı yapan diğer 2 fonumuzun da karşılaştırma ölçütündeki yerini belirli oranlarda alacak. Tüm hisse senedi fonlarımıza endeksi dahil ederek, hem endeksi hem de endeksin içerisindeki şirketleri ve bu şirketlerin duyarlı oldukları ilkeleri desteklemiş olacağız” diye devam etti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.