Ana Sayfa Etiketler YENADER

Etiket: YENADER

Küresel yenilenebilir enerjideki artış 440 GW ile rekor kıracak

Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre, dünyada yenilenebilir enerji kapasitesinin bu yıl 440 GW ile rekor büyüme göstereceği ve bu artışın yüzde 65'inin güneş enerjisinden sağlanacağı öngörülüyor.

YENADER: “Enerjide AUF’den ödeme adil değil”

YENADER Başkan Yardımcısı Ali Karaduman, “Azami Uzlaştırma Fiyatı’ndan (AUF) ödeme yapılıp, Piyasa Takas Fiyatı’ndan (PTF) dengeleme hesaplarının yapılması adil olmamaktadır” dedi.

Yenilenebilir enerji, binalarda enerji verimliliğini arttırıyor

Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği (YENADER) Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yapılan değişiklik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YENADER: “Yenilenebilir enerji teşvikleri 2053’e kadar sürmeli”

Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği (YENADER) Genel Sekreteri Doç. Dr. Füsun Tut Haklıdır, "2053 karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşmak için teşviklerde bir süre daha hız kesmeden devam etmek gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kuraklık HES’lerdeki elektrik üretimini de vurdu

YENADER Başkan Yardımcısı Ali Karaduman, 2020'de yağışların yetersiz kaldığını ve 2021 yılının ilk 5 ayında da önceki yıllara oranla yeterli yağış olmadığına dikkat çekerek, “Kuraklık hidroelektrik santrallerindeki  üretimi olumsuz etkiledi.” dedi.

IEA Başkanı Birol: Devreye giren kapasitenin yüzde 90’ı yenilenebilir enerji oldu

IEA Başkanı Fatih Birol geçen yıl dünyada devreye giren yeni ilave kapasitenin yüzde 90'ının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu belirterek, “Özellikle güneşte ve rüzgarda maliyetlerde büyük düşüşler var.” dedi.