Ana Sayfa Etiketler YEKDEM

Etiket: YEKDEM

Akfen’den iki aşamalı hibrit ve enerji depolamalı yatırım planı

Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki lider şirketlerinden Akfen Yenilenebilir Enerji (IST: AKFYE), büyük çaplı bir yatırım programını duyurdu. Bu programla birlikte, güneş ve rüzgar enerjisi...

Cem Özkök: Yenilenebilir enerjiye ve yerli sanayiye YEKDEM benzeri destekler

İstanbul'da enerji editörleriyle bir araya gelen Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, Türkiye'nin yenilenebilir enerji gündemini ve bu alandaki son gelişmeleri değerlendirdi. Özkök, sanayicilerin...

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde değişiklikler yayımlandı

Enerji piyasasında lisanssız elektrik üretim yönetmeliği değişiklikleri (2023 güncellemesi)

YENADER: “Enerjide AUF’den ödeme adil değil”

YENADER Başkan Yardımcısı Ali Karaduman, “Azami Uzlaştırma Fiyatı’ndan (AUF) ödeme yapılıp, Piyasa Takas Fiyatı’ndan (PTF) dengeleme hesaplarının yapılması adil olmamaktadır” dedi.

YEKDEM tüketicinin elektrik maliyetini azaltıyor

Eksim Enerji Genel Müdürü Sabahattin Er, YEKDEM kapsamındaki yenilenebilir enerji santrallerinin ulusal elektrik tarifesinin maliyetini azaltması dolayısıyla tüketicinin elektrik faturasına olumlu yansıdığını söyledi.

GENSED: “Lisanssız yönetmeliği geriye doğru işletilmesin”

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili açıklama yapan GENSED, yönetmeliğin geriye doğru işletilmesinin çok sayıda projenin finansman sıkıntısı yaşamasına neden olacağı uyarısı yaptı.  

Yenilenebilir enerji piyasasına bakış

Rüzgar ve güneş enerjisinde son yıllarda kaydedilen gelişmeye karşın YEKDEM bedellerinden YEKA ihalelerine, yatırımcıların döviz bazlı talebinden sanayicilerin şikayetine kadar bir çok sorun gündemdeki yerini koruyor.

YEK bedeline yerli aksam desteği eklendi

EPDK tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında belirlenen YEK bedeline yerli aksam desteği eklendi.

Yenilenebilir enerjide TL ile destek dönemi başlıyor

YEKDEM kapsamında 1 Temmuz itibarıyla devreye girecek hidroelektrik santralleri için kWh başına 40 kuruş, rüzgar ve güneş enerjisi santralleri için 32 kuruş, jeotermal enerji santralleri için 54 kuruş alım garantisi verilecek.

“Güneş enerjisi tahsisinde ihale devri de kapanmalı”

Yeni YEKDEM tarifesini değerlendiren Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, “Artık fiyatta teşvik devri kapandığına göre, tahsiste ihale devri de kapanmalı” dedi.