Ana Sayfa Etiketler Yatırım

Etiket: yatırım

Türk sanayisinin enerji verimliliği: Fırsatlar ve zorluklar

Türkiye'nin sanayi sektörünün enerji verimliliği potansiyeli! ESCON Enerji'nin raporu "Türk Sanayisinin Enerji Verimliliği Raporu 2" ile güncel bilgiler burada.

BAE, Afrika’da temiz enerjiye 4,5 milyar dolar yatırım yapıyor

Birleşik Arap Emirlikleri, Sultan Al Jaber liderliğindeki COP28 İnisiyatifi ile Afrika'ya 4.5 milyar dolarlık temiz enerji yatırımını hızlandırıyor.

Borsa İstanbul’da takip edilecek yeşil hisseler

Borsa İstanbul'da yüzde 100 yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren veya portöyünün bir bölümü temiz enerji üretiminden oluşan 22 şirket işlem görüyor.

Werover’ın rüzgar türbini Windrover 350 bin dolar yatırım aldı

Simya VC, yerli girişim Werover’ın rüzgâr tribünü ürünü Windrover’a 5 milyon dolar değerleme üzerinden 350 bin dolar yatırım yaptı.

Türkiye’nin yeşil hidrojen üretimi 3.4 milyon tona ulaşacak

Türkiye’de yeşil hidrojen üretiminin 2050'de 3,4 milyon tona ulaşabileceği ve ihracat yapılabileceği ön görülüyor. Ekonomiye katkısının ise 2050'den itibaren yıllık 6-8 milyar dolar olacağı hesaplanıyor.

Dünyada pil üretimi için 21 milyar dolarlık 37 proje sürüyor

Fitch tarafından yapılan araştırmaya göre, küresel ölçekte pil üretimi için toplam değeri 21.4 milyar dolar olan 37 proje yürütülüyor. Projelerin 9 milyar dolardan fazlası Avrupa bölgesinde.

Aydem Enerji, bu yıl 3.8 milyar lira yatırım yapacak

Ülke genelinde 1.965 MW kurulu güce sahip 27 yenilenebilir enerji santrali bulunan Aydem Enerji, 2021 yılında grup şirketleri genelinde toplam 3.8 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor.

“Ucuz faiz güneş ve rüzgar enerjisine yatırımı kolaylaştırdı”

Pandemi nedeniyle bu yıl dijital formatta düzenlenen 26. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “Ucuz faizler güneş ve rüzgâr gibi teknolojilere yatırımı kolaylaştırdı” dedi.

IC İçtaş Enerji, rüzgar ve güneşle büyüyecek

IC İçtaş Enerji Grup Başkanı Korkut Öztürkmen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 100 milyon dolar finansman sağladıklarını belirterek, "Bu yatırımla, rüzgar ve güneşte en az 200 MW ilave kapasite oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Türkiye enerji dönüşümüne yılda 3.4 milyar dolar yatırım yaptı”

SHURA Türkiye’nin ilk enerji dönüşümünün finansmanı raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye enerji dönüşümü için yıllık ortalama 3.4 milyar dolar yatırım yaptı.