Ana Sayfa Etiketler Teşvik

Etiket: teşvik

Çin toplu ulaşımda hidrojen yakıtlı araçları teşvik ediyor

Çin’in başkenti Pekin’de trafikteki hidrojen yakıtlı araç sayısı 1.800’e ulaştı. Araçların büyük bölümü, kentin soğuk zincir lojistiği, toplu taşıma ve turizm sektöründe kullanılıyor.

Hidroelektrik kuraklıktan etkileniyor, temiz enerji batıya kayıyor

Kuraklık Türkiye’de yenilenebilir elektriğin ana kaynağı olan hidroelektrik enerji için önemli risk. Doğal gaz ithalatı yerine güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesinin artırılması açığı kapatabilir.

YENADER: “Türkiye’nin yenilenebililir kapasitesi 2021’de 50 GW’ye çıkacak”

Yenilenebilir enerji alanındaki teşvikler salgına karşın yatırımların önünü kesmiyor. Ülkemizdeki toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünün 48.500 MW’dan 2021 yılının ilk yarısında 50 GW’yi geçmesi bekleniyor.

Küresel biyogaz pazarı 20.9 milyar dolara ulaşacak

Navigant Research’un tahminlerine göre, küresel biyogaz pazarının büyüklüğü 2028 yılına kadar 20.9 milyar dolara ulaşacak. Özellikle iklim değişikliği ve düşük karbon politikaları büyümeyi destekliyor.  

Yenilenebilir enerjiye teşvik Türkiye için kalıcı çıkış yoludur

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) son dönemde oldukça tartışılıyor, hatta gerekliliği sorgulanıyor. Özellikle 2020 sonrasında kaldırılmasının beklendiği şu günlerde YEKDEM’e farklı açıdan bakılabilmesi...