ABD merkezli enerji danışmanlık şirketi Navigant Research’un yaptığı çalışmaya göre, 2028 yılında küresel çapta biyogaz pazar büyüklüğü 20.9 milyar dolara ulaşacak.

Biyogaz pazarındaki büyüme trendi hükümetlerin iklim değişikliği politikalarına daha fazla ağırlık vermesi yanı sıra düşük karbonlu enerji üretim teknolojilerinin yaygınlık kazanmasına bağlı bir büyüme sürecine girdi.

2000’lerin başından  bu yana küresel biyogaz pazarı elektrik üretimi ile  ısınma ve ulaşım alanlarında başarılı uygulamaların geliştirilmesine paralel olarak önemli bir gelişme kaydetti. Bu gelişmede biyogazın  geleneksel doğal gaz kalitesinin üzerine çıkması da önemli bir rol oynadı.

Söz konusu araştırma biyogaz pazarının görece olarak belirli bir oturmuşluk düzeyine ulaşan Avrupa pazarının yanı sıra hızla büyüyen Asya-Pasifik pazarlarında da yaygınlık kazanması sayesinde büyüme trendini sürdürmeye devam edecek.

EN BÜYÜK TEHDİT POLİTİKA VE TEŞVİKLERDEN GERİ DÖNÜLMESİ

Araştırma biyogaz pazarının büyümesine yönelik en büyük tehdidin mevcut politikaların ve başından beri uygulanan ve pazarı bu büyüme çizgisine getiren teşviklerin devam etmemesi halinin olacağına vurgu yapıyor.

Navigant Research analisti Shayne Willette, ”Biyogaz pazarı esas olarak hükümetlerin güçlü politika desteklerinin yanı sıra mevzuat düzenlemeleri desteğinde bu yatırımları ekonomik olarak fizibıl kılan teşviklerin varlığıyla büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Karbonsuzlaştırma ve sürdürülebilirlik politikalarının  küresel ekonomi için baskılayıcı bir güç olarak devam etmesi halinde biyogaz ve yenilenebilir enerji bu çabalar ve yatırımlar için hayati öneme sahip çözümleri de sunacaktır.” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.