Ana Sayfa Etiketler Kuzey Denizi

Etiket: Kuzey Denizi

Almanya bu yıl 8,8 GW deniz üstü rüzgar ihalesi yapacak

Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde 7 GW deniz üstü rüzgar enerjisi tahsisi yapan Almanya, 2023 yılında toplam 8,8 GW deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımı planlıyor.

Kuzey Denizi’nde 300 GW offshore rüzgar enerjisi kurulacak

Almanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda'nın da aralarında olduğu 9 Avrupa ülkesi, Kuzey Denizi'nde 2050'ye kadar 300 GW offshore rüzgar enerjisi santrali kurulmasını hedefliyor.

Kuzey Denizi’nde 34 milyar dolara yapay rüzgar adası kuruluyor

Danimarka Kuzey Denizi’nde 18 futbol sahası büyüklüğünde 200 türbinden oluşan ve 10 GW kapasiteli offshore yapay rüzgar adası inşa ediyor. Projenin toplam maliyeti 34 milyar dolar.

40 futbol sahası büyüklüğünde offshore rüzgar santrali kurulacak

Dünyanın en büyük offshore rüzgar santrallerinden 714 MW kapasiteli East Anglia ONE projesi İspanyol Iberdrola tarafından Kuzey Denizi’nde inşa edilecek. 40 futbol sahası büyüklüğündeki projenin yatırım maliyeti 2.5 milyar dolar.

Dünyanın en büyük off-shore rüzgar santrali devreye alındı

Hollanda’da toplam 600 MW kapasiteli Gemini off-shore rüzgar çiftliği, bu hafta başında faaliyete geçti. Yerel basında çıkan haberlere göre, dünyadaki en büyük açık deniz...

Kuzey Denizi’nde enerji adası inşa edecekler

BİR grup Avrupa şirketi Kuzey Denizi’nde yapay ada oluşturarak rüzgar ve güneş enerjisi üretecek. Danimarka’nın Energinet şirketiyle Alman ve Hollanda ortaklığı olan TenneT şirketi Paris...