Ana Sayfa Etiketler Kömürlü termik santral

Etiket: kömürlü termik santral

Dünya kömürden çıkışı yavaştan alıyor

Küresel iklim hedeflerine ulaşılabilmesi için 2040 yılına kadar kömüre dayalı enerji üretiminin tamamen terk edilmesi gerekiyor. Bunun için de her yıl 117 GW kömür santralinin devreden çıkarılması gerekiyor.

Kömürlü termik santraller 2032’de emekli edilebilir

Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği’nin (SEFiA) analizine göre, özelleştirilen kömürlü santrallerin hemen hepsi 2030’ların ikinci yarısına kalmadan emekli edilebilir duruma geliyor.

Türkiye’nin ölüm saçan 10 kömür santrali!

Sağlık ve Çevre Birliği HEAL’in ‘Türkiye’de Kronik Kömür Kirliliği’ raporuna göre, çevreyi en çok kirleten termik santraller sırasıyla Seyitömer, Tunçbilek, Afşin Elbistan-A, Soma-B, Çayırhan, Bekirli, Yatağan, ZETES-3, ZETES-2 ve Cenal.

Santraller yine filtresiz mi çalışıyor?

Temiz Hava Hakkı Platformu, çevre mevzuatına uygun olmadıkları için 1 Ocak 2020’de kapatılarak 8 Haziran 2020’de yeniden açılan altı kömürlü termik santralin bacasından hala kirli dumanlar çıktığını duyurdu.

“Hava kalitesindeki iyileşme geçici bir durum”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan “Türkiye 2019 Hava Kirliliği Raporu”nda, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler sonucunda hava kalitesindeki iyileşmenin geçici olduğuna dikkat çekildi.