Ana Sayfa Etiketler Geri dönüşüm

Etiket: geri dönüşüm

Yerel seçimlerde doğru giderken atık yönetimi ve belediyeler

Yerel seçimler yaklaşırken, Türkiye'nin atık yönetimi ve belediyelerin çevresel sürdürülebilirlikteki rolüne ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer'in görüşleriyle odaklanıyoruz.

ÇEVKO Vakfı: “Atıkların geri dönüşümünü sanayiciler üstlensin”

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, atık yönetim sürecinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sanayi tarafından yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin sürdürülebilir gelecek vizyonu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Daily Express için kaleme aldığı "Türkiye'nin Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu" başlıklı makalede, Türkiye'nin çevre koruma, enerji verimliliği, su yönetimi, geri dönüşüm, ve sürdürülebilir ekonomi alanlarındaki çabalarını vurguluyor.

Türkiye’de 35 milyon ton atığın yüzde 25’i geri dönüştürülüyor

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan Türkiye’de yaklaşık 35 milyon ton belediye atığı yaratıldığını belirterek, “Bunun ancak yüzde 25’i geri dönüştürülürken, gelişmiş ülkeler ortalaması yüzde 60” dedi.

Ülker, 2021’de elektriğinin yüzde 37,5’ini temiz enerjiden sağladı

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, 2021’de yaklaşık 2,6 milyon TL enerji verimliliği yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Elektrik enerjisi tüketimimizin yaklaşık yüzde 37,5’ini yenilenebilir kaynaklardan tedarik ettik" dedi.

17. Küresel Isınma Kurultayı İZFAŞ’ta yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı'nın 17'incisi Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı kapsamında İZFAŞ’ta düzenleniyor.

Küresel enerji depolama kapasitesi 2030’da 400 GWh’ye çıkacak

Uluslararası danışmanlık kuruluşu Wood Mackenzie tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel enerji depolama kapasitesinin 2030 yılına kadar yaklaşık 400 GWh’ye (gigavat saate) ulaşması bekleniyor.

Çöpte devrim formülü!

İsveç’in hedefi 2020 yılına kadar sıfır atıklı bir ülke olmak. Bugün ülkedeki evsel atıkların yüzde 99’undan fazlası bir şekilde geri dönüştürülüyor.

H&M’den geri dönüşüme davet

Uluslararası perakende devi H&M, ilk ürün toplama girişimini 2013 yılında gerçekleştirdi. 2013’ten beri 40 bin tondan fazla kıyafet topladı. Bugün isteyen kullanmadığı kıyafet ya...

Rüzgar türbini kanadından oyun parkı

Dünyada yenilenebilir enerji devrimi hızla yayılırken, rüzgar enerjisi sektörü önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor. Rüzgar türbinlerinde yapılan ArGe çalışmaları sonucunda daha verimli ve...