Ana Sayfa Etiketler Enerji Bakanı Fatih Dönmez

Etiket: Enerji Bakanı Fatih Dönmez

Dönmez: “Türkiye, güneş paneli üretiminde Avrupa’da lider”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin güneş paneli üretiminde yıllık 7 bin 960 MW üretim kapasitesiyle dünyada dördüncü, Avrupa’da ise lider konumda bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin yeşil elektrik piyasası işleme açıldı

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) bünyesinde 1 Haziran'da devreye giren ve bugün itibarıyla yenilenebilir kaynak bazında işleme açılan YEK-G Sistemi ve Organize YEK-G Piyasası işleme açıldı.

Yüzler kulübüne girmek için geri sayıma başladık

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl yapılacak YEKA’larla 4 bin MW yenilenebilir enerjinin kurulu güce ilave edileceğini belirterek, “Elektrikte toplam kurulu gücümüzü 100 bin MW’ye taşıyarak yüzler kulübüne girmek için geri sayıma başladık.” dedi.

Yenilenebilir enerji sektörü Covid-19’a karşı antikor geliştirdi

IICEC tarafından düzenlenen, “Dünyada ve Türkiye’de Yenilenebilir Enerjinin Bugünü ve Yarını” başlıklı webinarda konuşan Enerji Bakanı Dönmez “Yenilenebilir enerji sektörü Covid-19 krizinin yarattığı olumsuzluklara karşı bir nevi antikor geliştirdi.” dedi.

İki ayda 801 MW yenilenebilir enerji devreye alındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son iki ayda 831 MW kurulu gücün devreye alındığını, bunun yüzde 96.4’üne denk gelen 801 MW’sinin yenilenebilir kaynakların oluşturduğunu söyledi.

Rüzgardan elektrik üretimi rekor kırdı

Türkiye’nin rüzgar enerjisinden elektrik üretimi 2021 yılının Ocak ayında tarihte ilk defa aylık bazda yüzde 10 seviyesini geçti. Rüzgarda kurulu güç ise 9 bin MW’ye ulaştı.

Güneşte mini YEKA başvuruları 2 ay içinde alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Mini YEKA-GES yarışmalarıyla güneşte yakalanan ivmenin yukarılara çekileceğini belirterek, "36 ilimizde toplam 1000 megavatlık 74 yarışma için başvuruları iki ay içerisinde alacağız." dedi.

Bu yıl yenilenebilir enerji açısından dönüm noktası oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020 yılının yenilenebilir enerji açısından dünya genelinde çok iyi geçmese de Türkiye açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Rüzgardan elektrik üretimi rekor kırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 6 Kasım Cuma günü 151 bin 325 megavatsaat ile rüzgardan elektrik üretiminde günlük rekor kırıldığını söyledi.

Kurulu güçte yerli ve yenilenebilirin payı yüzde 62.5 oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, yerli ve yenilenebilir kaynakların kurulu güç içindeki payı yüzde 62.5'e, elektrik üretimindeki payı ise yüzde 60.8'e ulaştı.