Enerjisa Üretim, Bandırma’daki ilk güneş enerjisi santralinin ardından 3 ayda inşaatını tamamladığı ikinci güneş enerjisi santralini Karabük’te işletmeye aldı. Enerjisa Üretim, Karabük’te devreye aldığı 7 megavatlık güneş enerjisi santraliyle yılda 5.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretecek.

Toplam 3.600 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üretim portföyüne sahip olan Enerjisa Üretim, geçtiğimiz ay ilk güneş enerjisi santralini (GES) Bandırma’da işletmeye almıştı. Enerjisa Üretim, ikinci güneş enerjisi santralini Karabük’te devreye aldı. Milli ve yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik veren Enerjisa Üretim, yaklaşık 6,5 milyon dolarlık yatırımla 3 ayda tamamladığı Karabük GES ile güneş enerjisine dayalı üretim gücünü 9 megavata çıkarmış oldu.

7 megavat kurulu güce sahip Karabük GES, yılda toplam 11,4 GWh elektrik üreterek 5.000 hanenin tüm enerji ihtiyacını karşılayacak. Bölgeye yapılan en büyük GES yatırımı olan Karabük GES, Türkiye’nin elektrik üretiminde milli kaynakların kullanımı hedefine katkıda bulunmaya devam edecek.

TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ POTANSİYELİ

Avrupa ve diğer dünya devletlerine göre ülkemizin güneş enerjisi potansiyeli ve yıllık güneşlenme süresi oldukça yüksek. Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlası’na (GEPA) göre ülkemizde, yıllık toplam güneşlenme süresi 2737 saat ve ortalama toplam gelen güneş enerjisi miktarı ise 1527 kWh/m²yıl. Türkiye, konumu itibariyle güneş enerjisi için Avrupa’da İspanya’dan sonra en verimli ülkelerden bir tanesi. Dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

ENERJİSA 3600 MW İLE SEKTÖR LİDERİ

Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan “Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş.”, 3 doğal gaz kombine çevrim, 13 hidroelektrik üretim, 3 rüzgar enerjisi, 2 güneş enerjisi ve 1 yerli linyit santralinden oluşan yaklaşık 3.600 MW kurulu güce sahip portföyüyle, Türkiye‘nin arz güvenliğine ve enerji ticaretinin rekabetçiliğine katkı sağlıyor. 30TWh’i aşan ticaret hacmi ile tezgah üstü piyasası (OTC) ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının (VIOP) lider piyasa yapıcı kurumu olarak dengeli, büyük ve esnek portföyü ile sürdürülebilir, insanı ve operasyonel mükemmelliği odağına alan süreçleriyle Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üreticisi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.