Kenya’da elektrik şebekesinin ulaşamadığı kırsal bölgelere güneş enerji sistemleri kurarak elektrik sağlamak amacıyla Dünya Bankası tarafından 150 milyon dolarlık kredi sağlandı.

Dünya Bankası kuruluşu olan Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) tarafından sağlanan krediyle finanse edilecek off-grid (şebeke bağlantısı olmayan) güneş enerji sistemleri projesi Kenya’da 14 bölgede 277 bin hanedeki 1.3 milyon kişiye elektrik enerjisi temin edecek.

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Sürdürülebilirliği sağlamak için maksimum özel sektör katılımı ve yatırımla evlere, okullara, sağlık merkezlerine ulaşılacak” denildi.

KUZEY KESİMLERİNDE UYGULANACAK

Kenya’da off-grid solar sistemleri, Kuzey Doğu Kalkınma Girişimi’nin (NEDI) bir parçası olarak Kenya’nın kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde hayata geçirilecek.

Garissa, Lamu, Mandera, Marsabit, Narok, Samburu, Tana Nehri, Turkana, Wajir ve Batı Pokot bunlara dahil. NEDİ’nin bir parçası olmayan diğer dört bölge ise Kwale, Kilifi, Narok ve Taita Taveta.

Off-grid solar projesinin, özel sektör yatırımlarını, bilgi, sürdürülebilir hizmetleri ve diğer kilit etkinlikleri çekmesi bekleniyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.