Deniz Portföy Serbest Yatırım Fonu

Deniz Portföy, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, Türkiye’de ilk olarak karbon ayak izini azaltma hedefini odağına alan şirketlerin yer aldığı fonlara yatırım yapan ESG Sürdürülebilirlik Serbest Yatırım Fonu’nu hayata geçirdi.

ESG Sürdürülebilirlik Serbest Yatırım Fonu (DLG), Avrupa Birliği Karbon Salım Hakkı (EUA) ve Kaliforniya Karbon Salım Hakkı (CCA) karbon kontrat ve endekslerini temel alan global fonlara yatırım yapma olanağı sağlıyor.

Deniz Portföy Genel Müdürü Cem Önenç: “2023 yılı başından bu yana 13 yeni fon kurduk”

Deniz Portföy Genel Müdürü Dr. Cem Önenç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; 2023’ün başından bu yana ESG Sürdürülebilirlik Serbest Yatırım Fonu da dahil olmak üzere 13 yeni fon kurduklarını ve toplam 89 fona en çok nakit girişi ile sektörde ilk sıralarda yer aldıklarını ifade etti.

Önenç, şöyle konuştu: “Biliyoruz ki yatırım dünyasının odağı giderek sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjilere yöneliyor. Biz de Deniz Portföy olarak sürdürülebilirlik fonlarımız sayesinde müşterilerimize birikimlerini, dünyamızın geleceğini korumayı ve iklim kriziyle mücadelede büyük önem arz eden karbon ayak izini azaltmayı gündeminde tutan şirketlerde değerlendirme fırsatı sunuyoruz.

Aynı zamanda gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak konusundaki sorumluluğumuzu da yerine getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de sorumlu bankacılık yaklaşımımızdan ve sürdürülebilirlik prensiplerimizden sapmadan yatırımcılarımızın talep ve beklentileri doğrultusunda varlık seçimlerine destek olmaya devam edeceğiz.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.