Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren CW Enerji tarafından, Manisa’nın Kula ilçesinde inşa edilen toplam 1 MW kurulu güce sahip lisanssız Halil Eymen Saraç Güneş Enerjisi Santrali’nin geçici kabulü 29 Eylül 2018 tarihinde alındı ve işletmeye hazır hale getirildi.

Söz konusu projede, CW Enerji tarafından üretimi gerçekleştirilen 4554 adet CWT/ 275-60P marka model güneş paneli ve 16 adet Huawei SUN2000-60KTL, 1 adet Huawei SUN2000-40KTL invertör kullanıldı.

CW Enerji’nin yüklenici firma olarak, panel tedariki, mühendislik ve kurulumunu gerçekleştirdiği proje, 24 gün gibi kısa bir sürede anahtar teslimi yapıldı.

ARTIK BİR ZORUNLULUK HALİNE GELDİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, bu projede titiz bir çalışma sürdürdüklerini belirterek, “Çevre dostu, temiz enerji kaynağı güneş gibi sınırsız ve ücretsiz olan bir kaynaktan sonuna kadar faydalanılmalı. 5-6 yıl öncesine kadar enerji üretiminde güneş enerji santrallerinin kullanılması bir tercih meselesi iken şu anda bir zorunluluk haline gelmiştir.

Artık sadece Türkiye’de değil, dünyadaki tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler elektrik üretiminde güneş enerjisine geçiş yapmak zorundadır” diye konuştu.

Manisa’nın Kula ilçesinde kurulan 1 megavatlık GES projesiyle yılda ortalama bin 95 hanenin elektriği yenilenebilir enerjiyle karşılanırken, yıllık yaklaşık bin 456 ton karbondioksit (CO2), 4,3 ton kükürt dioksit (SO2) gazı emisyonunun azaltılması sağlanacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.