Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde daha önce çöplük olarak kullanılan 20 dönümlük alanda yapılan ıslah çalışması sonrasında organik çilek yetiştirildi. Alaplı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kiralanan arazide damla sulama sistemi sayesinde kısa sürede organik ürünler yetiştirildi. Çilek bahçesinden ilk mahsül alındı.Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, atıl durumda olan ve köylülerin çöplük alanı olarak kullandığı 20 dönüm araziyi temizleyerek tarıma elverişli hale getirdiklerini söyledi.

“KİMSE BİZE İNANMADI”
Araziye çilek dikileceğini söylediklerinde kendilerine kimsenin inanmadığını anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu:”Oda olarak yaklaşık iki yıl önce 20 yıllığına kiraladığımız arazi köylerin yoğunlukla çöp döküm alanıydı. Biz burayı tarıma kazandırmak için karar almıştık. Islah çalışmalarına başladığımızda bize burada çilek yetişmez deniliyordu. Bir yıl ıslah çalışması yaptıktan sonra binlerce kamyon toprak dökerek tarıma elverişli hale getirdik.”
Arazide yetiştirilen çileklerden ilk mahsulü toplamaya başladıklarını ifade eden Şeref Türkoğlu, “Diktiğimiz çilekleri toplamaya başladık. İlk günde topladığımız 30 kasayı tarlada sattık. Alıcı gelerek ürünü kendisi aldı ve pazar talebi çok yüksek. Nasip olursa 13 dönüm çilek bahçesinden 70 ton beklentimiz var. Bizim kar amacımız yok. Şu anda büyük talep var. Arazide şu anda 15 kadın çalışıyor. Vatandaşlarımıza istihdam sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.