Çin, 2016 yılsonu itibariyle 77 GW olan güneş enerjisi kurulu kapasitesini 2020 yılında yaklaşık 3 kat artırarak 230 GW’ye çıkarmayı hedefliyor.

Hong Kong merkezli temiz enerji danışmanlık şirketi Asia Europe Clean Energy (Solar) Advisory Co’nun (AECEA) yeni tahmini, Çin Ulusal Enerji İdaresi tarafından 2017’den 2020 yılına kadar her yıl 21 ila 22 GW güneş enerjisi kurulması yönündeki hedefine dayanıyor.

cinpazarıAECEA analisti Frank Haugwitz, bu hedeflerin solar PV dağıtımını veya yoksulluğun azaltılması projelerini kapsamadığını, sadece şebeke bazlı zeminlere monte edilmiş Agro-PV projelerin dikkate alındığını söylüyor.

HERHANGİ BİR SINIRLAMA YOK

Ayrıca, çeşitli belediyeler ve belirli illerdeki veya otonom bölgelerdeki yerlerde güneş enerji sistemlerinin kurulumu için herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Frank Haugwitz, zemine monte edilmiş 86.5 GW’lik solar PV’nin, güneş enerjisi kapasitesini 190 ila 200 GW seviyesine çıkaracağını belirterek, farklı noktalara dağıtılmış güneş kurulumları de hesaba katıldığında, toplam güneş enerjisi üretim kapasitesinin 230 GW civarına çıkacağını öngörüyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.