Çin'in enerji yatırımları Sıfır karbondioksit emisyonu Yenilenebilir enerji pazarı

Çin, enerji sektöründe devasa yatırımlar yapma yolunda ilerliyor. State Grid Corp. of China, ülkenin bu alanda 2060 yılına kadar 100 trilyon yuan (yaklaşık 13,7 trilyon dolar) yatırım yapabileceğini belirtti.

Bu hedef, ülkenin en büyük enerji sağlayıcılarından biri olan bu kuruluşun sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılık konularındaki taahhütleriyle paralel bir şekilde ilerliyor.

Sıfır karbondioksit hedefi ve küresel ısınma

Başkan Xi Jinping, Çin’in 2060 yılına kadar sıfır karbondioksit emisyonuna ulaşacağı vaadinde bulunuyor. Bu hedefe ulaşıldığında, küresel ısınmanın bu yüzyıl içinde sadece 0,2-0,3°C artışla sınırlı kalabileceği öngörülüyor.

State Grid, Çin’in karbondioksit emisyonunun en büyük kaynaklarından biri olmasıyla tanınıyor. Bu nedenle, ülkenin bu emisyonları azaltma taahhüdüne ulaşabilmesi için enerji üretimini daha temiz ve düşük karbonlu kaynaklardan sağlaması hayati bir öneme sahip.

Çin'in enerji yatırımları Sıfır karbondioksit emisyonu Yenilenebilir enerji pazarıYenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların artışı

2022 yılında, Çin’in öne çıkan firmaları 1,24 trilyon yuanlık (yaklaşık 173,6 milyar dolar) bir enerji yatırımı gerçekleştirdi. Özellikle güneş enerjisi yatırımlarında dikkate değer bir artış yaşandı ve bu alandaki yatırımlar yüzde 232,7 oranında büyüyerek 286,6 milyar yuana (yaklaşık 40,12 milyar dolar) ulaştı.

Çin, 2025 yılına gelindiğinde, enerjisinin yaklaşık yüzde 33’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefi koydu. Bu, 2020 yılına göre yüzde 28,8’lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, yenilenebilir enerji pazarını ele alan global bir incelemeye göre, Çin şu anda Birleşik Devletler ve Almanya’nın ardından dünyanın üçüncü en büyük yenilenebilir enerji pazarına sahip.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.