Çinli otomotiv üreticisi Chery, başarısını kanıtlamış Tiggo ailesine iki yeni hibrit seçenek ekledi.

Dünya genelindeki bayileri test sürüşü etkinliği ile bir araya getiren Chery, 75 kilometreyi sadece elektrikle katedebilen ve 1000 kilometrelik menzil sunan TIGGO 8 PRO e+ ve TIGGO 7 PRO e+ ile katılımcılara hibrit alanındaki teknik üstünlüğünü kanıtladı. Yeni enerji teknolojisi Ar-Ge’sine giriş yapan ilk otomobil şirketi olarak Chery, zamanın trendini yakından takip ediyor ve yeni enerji ürünlerinin küresel pazarını hızlandırma noktasında öncü bir rol üstleniyor.

Gerçekleştirilen organizasyonla markanın iddialı modeli ailesi TIGGO test edilmek üzere hazır bulunurken, katılımcılar TIGGO’nun iki yeni PHEV (şarj edilebilen hibrit) versiyonunu deneyimleme fırsatı buldu. Bu kapsamda TIGGO 8 PRO e+ ve TIGGO 7 PRO e+ modelleri küresel satıcılara daha düşük enerji tüketimi ve daha yüksek güç üretimi ile Chery’nin hibrit alanındaki teknik üstünlüğünü kanıtlamış oldu.

Menzili 1000 kilometreye ulaşıyor

Chery ekibi, araçların temel PHEV teknolojisini teknik açıdan da tanıttı. Dünyanın ilk DHT teknolojisi ile Chery, “3 motor, 3 vites, 9 çalışma modu ve 11 vites oranı”na sahip benzinli ve elektrik motorları, motor kontrolörü ve şanzımanı ilk kez bir araya getiriyor. Sistem, 1.5T hibrite özgü bir motor ve yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya ile yakıt (benzin) ve elektrikli sürüş arasında geçiş yaparak üstün performans ve yaklaşık 1000 kilometre menzil sunuyor. TIGGO 8 PRO e+ aynı zamanda, sınıfı için dikkat çekici bir menzil olan 75 kilometrelik mesafeyi tamamen elektrik motoruyla kat edebiliyor.

Böylece, yüksek gaz tepkisi orta ve düşük hızlarda son derece sessiz bir ortam sağlayarak tamamen elektrikli sürüş deneyimi yaşatıyor. Chery’nin 1.5T hibrit motor ile donatılan TIGGO 8 PRO e+ modeli, test sürüşü sürecinde yoğun ilgi ile karşılandı. 0’dan 100 km/s hıza 7,5 saniyede ulaşarak katılımcıları performansıyla etkileyen otomobil, parkurdaki tepe engelini aşarken de yüksek gücü ve dengesiyle dikkat çekti.

Katılımcılar yeni enerji sisteminin sağlamış olduğu üstün performans dışında üstün sürüş konforunun ve kapsamlı akıllı teknolojilerin de keyfini çıkardı. Ayrıca, 10 adedin üzerinde ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) işleviyle TIGGO 8 PRO e+, üstün sürüş güvenliği de sağlıyor.

Zamanın trendini yakından takip ediyor

Chery’nin yeni bir enerji dış tasarımına sahip ilk PHEV modeli olan TIGGO 7 PRO e+, teknolojik konfigürasyon ile modaya uygun bir görünümü birleştiren lüks bir SUV olarak öne çıkıyor. Otomobil aynı zamanda modern tasarımı ve teknolojik donanımları kadar gelişmiş güvenlik ve konfor özellikleriyle de katılımcıların beğenisini kazandı. 24,6 inçlik çift dev ekran, eller serbest elektrikli bagaj kapağı ve kablosuz akıllı telefon şarjı dahil zengin teknolojik donanımlarıyla TIGGO 7 PRO e+ katılıcılarından takdir topladı.

Yeni enerji teknolojisi Ar-Ge’sine giriş yapan ilk otomobil şirketi olarak Chery, zamanın trendini yakından takip ediyor ve yeni enerji ürünlerinin küresel pazarını hızlandırma noktasında öncü bir rol üstleniyor. Chery, TIGGO 8 PRO e+ ve TIGGO 7 PRO e+ olmak üzere iki PHEV ürünün ardından gelecekte ayrıca BEV (Bataryalı elektrikli araç) ve diğer güç türleri şeklinde daha fazla yeni enerji ürünü pazara sunacak. Böylece tüm kullanıcılara düşük karbonlu ve çevre dostu ulaşım alışkanlıkları oluşturma konusunda yardımcı olacak.

Çinli üretici, Teknolojik Chery olarak biliniyor

Temel teknolojilerde kendini geliştiren Chery, kuruluşundan bu yana “Teknolojik Chery” olarak biliniyor. Dünyada altı Araştırma ve Geliştirme merkezi ve 5.000’in üzerinde seçkin üyeden oluşan Araştırma ve Geliştirme ekibi ile geleneksel yakıt teknolojisi, yeni enerji, akıllı üretim ve diğer alanlarda avantaj sağladı. Yeni enerji araçları alanında 20 yılı aşkın bir süredir araştırma yapan Chery, dört araç montaj platformu, beş genel alt sistem ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor. EQ1 modeli, Çin’de minik batarya elektrikli araçlarda lideri konumunda.

Chery ayrıca dünya çapında araç, CKD parçaları, motorlar ve araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi. Chery, bugüne kadar araçlarını 80’den fazla ülke ve bölgeye ihraç etti. Ayrıca 10 denizaşırı fabrika ve 1.500’den fazla denizaşırı satış ve servis noktası kurdu. 2,4 milyonu Çin dışı olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 11 milyon kullanıcısı ile Chery, 19 yıl boyunca Çin’den ihraç edilen binek otomobil adediyle ilk sırada yer aldı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.