2024 İK stratejileri çalışan deneyimi Great Place To Work araştırmaları şirket başarısı için çalışan memnuniyeti

Great Place To WorkDünya genelinde ekonomik dalgalanmalar ve pandemi sonrası yaşanan zorluklar, iş dünyasında stratejik önceliklerde önemli değişikliklere yol açtı. Bu yeni dönemde, şirketlerin sürdürülebilir başarıyı hedeflemesi için “çalışan deneyimi” kritik bir öneme sahip hale geldi.

Çalışan deneyiminin şirket performansı üzerindeki etkileri ve Great Place To Work® tarafından yapılan araştırmalarla desteklenen başarı hikayelerini ele alıyoruz.

Çalışan deneyiminin şirket başarısındaki önemi

Great Place To Work’ün yürüttüğü araştırmalar, çalışan memnuniyeti yüksek şirketlerin, diğerlerine göre iş gücü devir hızlarının önemli ölçüde daha düşük olduğunu ortaya koymakta. Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesindeki firmalar, çalışan devir hızını yarı yarıya indirerek, işe alım ve eğitim gibi alanlarda maliyet avantajları elde ediyor.

Mutluluk ve üretkenlik ilişkisi

En İyi İşverenler listesindeki şirketlerde çalışanların %58’i yüksek mutluluk ve refah seviyesi bildirirken, bu oran diğer şirketlerde %16 seviyesinde. Çalışan mutluluğunun şirket üretkenliği ve başarısına doğrudan olumlu yansımaları bulunmakta, mutlu çalışanların daha kalıcı ve verimli olduğu araştırmalarla ortaya konuyor.

2024 İK stratejileri çalışan deneyimi Great Place To Work araştırmaları şirket başarısı için çalışan memnuniyetiİnovasyon katılımının gelir artışına katkısı

Great Place To Work’ün bulguları gösteriyor ki, inovasyon süreçlerine aktif olarak katılan çalışanların bulunduğu şirketlerde yıllık gelir artışı, diğerlerine kıyasla beş kat daha fazla. Bu, çalışan memnuniyetinin sadece iç dinamikleri iyileştirmekle kalmayıp, şirketin dış başarısına da katkı sağladığını gösteriyor.

Finansal performans üzerindeki etki

En İyi İşverenler listesinde yer alan şirketler, genel piyasaya kıyasla 3,33 kat daha iyi finansal performans sergiliyor. Bu durum, çalışan deneyimine yapılan yatırımın, şirketin uzun vadeli finansal sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip olduğunu kanıtlıyor.

Great Place To Work sertifikasyonunun avantajları

Great Place To Work® sertifikasyonu, şirketlere objektif bir çalışan memnuniyeti ve şirket kültürü değerlendirmesi sağlayarak, çalışan bağlılığı ve pazar rekabetçiliği açısından önemli avantajlar sunuyor. Bu sertifikasyon, şirketlerin güçlü yönlerini keşfetmelerine ve iyileştirilmesi gereken alanları belirlemelerine yardımcı oluyor, böylece sürdürülebilir başarıya ulaşmaları için sağlam bir temel oluşturuyor.

2024 yılında, şirketlerin rekabet avantajı sağlamaları ve sürdürülebilir başarıya ulaşmaları için çalışan deneyimine yatırım yapmaları zorunlu hale gelmiştir. Great Place To Work®’ün sağladığı derinlemesine araştırmalar ve analizler, çalışan memnuniyetinin iş sonuçları üzerindeki doğrudan ve olumlu etkisini göstermektedir. Bu, İK stratejilerinde çalışan deneyimine öncelik verilmesinin, gelecekteki başarıların anahtarı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Çalışan deneyimine yapılan yatırım, şirketlerin iç ve dış başarısını artırarak, pazarda sürdürülebilir bir rekabet avantajı elde etmelerine olanak tanır.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.