Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Warren Buffett’ın yatırım yaptığı en büyük şirketlerden biri olarak yükselmeye devam ediyor. Şirket, Volkswagen AG’yi geride bırakarak Çin’in en çok satan otomobil markası haline geldi.
BYD, Volkswagen’i geride bıraktı
Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Warren Buffett’ın yatırım yaptığı şirketlerden biri olarak yükselişini sürdürüyor. Şirket, Volkswagen AG’yi geride bırakarak Çin’in en çok satan otomobil markası haline geldi. Bloomberg tarafından derlenen otomotiv endüstrisi verilerine göre, BYD ilk çeyrekte Çin’de 440.000’den fazla araç sattı. Bu başarı, Volkswagen’in en çok satan otomobil markası olduğu 2008 yılından bu yana ilk kez liderliği kaybetmesi anlamına geliyor.
Çin’in yerli elektrikli araç üreticilerinin yükselişi, yabancı markaların pazar payını azaltıyor
Bu başarı, yerli elektrikli araç üreticilerinin hızlı yükselişiyle birlikte geliyor. BYD, giderek sofistike ve uygun fiyatlı modelleriyle pazarda güçlenirken, yabancı otomobil markalarının pazar payı azalmaya devam ediyor.
BYD, hızla büyüyen elektrikli araç pazarındaki konumunu güçlendiriyor
BYD, 2022 yılında 1,86 milyon araç satarak, önceki dört yılın toplamından daha fazla araç sattı. Şirket, 2023 yılı sonunda Volkswagen’i geçmeyi hedefleyerek hızla büyüyen elektrikli araç pazarındaki konumunu güçlendirmek istiyor.