Borusan Grup CEO'su Erkan Kafadar

78 yıllık bir kurumsal kültür geçmişine sahip olan Borusan Grubu sürdürülebilirliği ve sürdürülebilir büyümeyi esas alan yeni stratejisini 200 yıllık şirket olma hedefiyle biçimlendirirken, 2030 yılında karbon nötr olmaya odaklandı. Borusan Grubu enerji dahil gelecek üç yılda tüm faaliyet alanlarında 12 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Bu kapsamda Borusan Grubu mevcut durumda 12 tesisle ve 720 MW kurulu güçle hizmet verdiği Borusan Enerji’yi yenilenebilir enerji alanında en büyük oyunculardan biri haline getirmeyi de hedefliyor.  Borusan Enerji Saroz bölgesinde 100 MW’lık yeni bir hibrit santral kuracak.  Enerji alanında Türkiye sanayicisinin yeşil dönüşümünde öncü enerji çözümleri sağlayıcısı olabilme fırsatlarına odaklanan Borusan, bu alanlarda, dijitalizasyon ve karbonsuzlaşmayı destekleyici iş modelleri üzerinde çalıştığını duyuırdu.

Öz tüketim amaçlı yenilenebilir enerji üretimi

Borusan öz tüketim amaçlı kullanılacak ve lisans gerektirmeyen çatı üstü güneş santralleri ve hibrit projelerde şirketlere danışmanlık yapmayı, projeleri gerçekleştirip devretmeyi planlıyor. Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, “Hem rüzgar hem de güneş enerji santralleri konusunda büyük bir deneyim ve bilgi birikimiz var. Bu deneyimi ve uzmanlığı öz tüketim amaçlı yatırım planlayan şirket ve kuruluşlarla paylaşmak istiyoruz. Onlar adına bu projeleri birlikte gerçekleştirip sonra onlara devretmeyi planlıyoruz. Bu hizmetimiz yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasında önemli bir dönüşüm olacak” diye konuştu.

200 yıllık şirket olma hedefiyle açıkladığı yeni yol haritasında geleceğin ekonomilerine açılan bir strateji benimseyen Borusan Grubu, “temel”, “yakın” ve “yeni” alanlarda büyümeyi hedeflerken kurumsal girişim sermayesi ile start-up’lara yatırım yapmayı odağına alıyor. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yetenek yönetimi konularında kapsayıcı projeler geliştiren Borusan Grubu, dijitalleşmeye 2019-2021 döneminde 790 milyon TL’lik yatırım yaparken, önümüzdeki 3 yıl içinde bu miktarı ikiye katlamayı planlıyor.

200 yıllık şirket olma hedefi

Pandemi gibi zorlu ve belirsizliklerle dolu bir dönemi başarıyla geçirdikten sonra yüksek performans sergilediklerini vurgulayan Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, “2021 yılı hem finansal açıdan güçlü başarıların yaşandığı, hem de 200 yıllık şirket olma hedefiyle yeni bir yol haritası belirlediğimiz önemli bir yıl oldu” dedi.

Kafadar gelecek hedefleriyle ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: “Bu hedefe doğru ilerlerken günümüzü yakalamakla kalmayıp geleceğin iş modellerini, yeteneklerini ve çalışma şekillerini öngörmeyi ve hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için kendimize detaylı bir yol haritası çizdik. Geleceğin ekonomilerine açılan bu haritada öncelikle temel faaliyet alanlarımızı dönüştürüp geliştireceğiz. Sonraki rotamız yakın faaliyet alanlarında büyüme olacak.

Bir sonraki adımımız elimizdeki kıymetli birikimi kullanarak yeni faaliyet alanlarına doğru ilerlemek olacak. Büyüme yaklaşımımızın son aşamasında farklı bir yapı altında konumlandıracağımız kurumsal girişim sermayesi bulunuyor. Büyüme potansiyeli olan işlere bu çatı altında yatırım yapacağız. Bu amaçlarımıza giden yolda en önemli araçlarımız ise dijitalleşme, yetenek yönetimi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız olacak” diye konuştu.

Sürdürülebilir iş modelleri

Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar’ın verdiği bilgiye göre, grup genelinde iklim odağında 2030 yılında karbon nötr olmak, su tüketimini azaltmak hedeflenirken temiz ve yenilenebilir enerji portföyü oluştururken karasal yaşamı desteklemek amaçlanıyor. Bununla birlikte sürdürülebilir satın alma politikası devreye alınırken bertarafa giden atık oranının yüzde 50 düşürülmesi hedefleniyor.

İnsan başlığında yeteneği elde tutmak ve geliştirmek, istenmeyen kayıpların önüne geçmek, en çok tercih edilen işveren olmak, kadın lider ve çalışan oranını artırmak öne çıkan konu başlıklarından. İnovasyon başlığında ise inovatif, sürdürülebilir iş modelleri yaratmak hedeflenirken start-up’lara yatırım yapılması planlanıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.