Biotrend Enerji 2023 Geliri, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Sürdürülebilir Büyüme Stratejisi

Biotrend Enerji (BIOEN) 2023 yılının ilk 9 ayında 354 milyon lira net kar elde etti.

Biotrend Enerji 2023 Geliri, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Sürdürülebilir Büyüme Stratejisi (BIOEN)Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre %322 artışla 354 milyon TL net kar elde etti. Hasılat tarafında da benzer bir büyüme gösteren Biotrend, %55’lik bir artışla 1 milyar 275 milyon TL gelire ulaştı.

Biotrend Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri. Biyokütle kaynakları ve fermantasyon enerjisi üretimi, gazlaştırma, yanma teknolojilerini iyileştirme, katı atık depolama alanlarının işletilmesi, ATY (atıktan türetilmiş yakıt) hazırlama tesisleri, biyolojik tedavi (kompost, biyometanizasyon) tesisleri ve LFG (Çöp Gazı) enerji üretim tesislerinin kurulumu ve işletilmesi ana faaliyet alanları arasında. Ayrıca, mühendislik, müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır. Toplamda 18 enerji santrali işletmekte olan Biotrend, bunların 15’i biyogaz, 2’si biyokütle ve 1’i atık yakıt hazırlama tesisi ve bu tesislerin yıllık toplam üretim kapasitesi 411 kWh.

Karbon piyasasında güçlü performans ve kar marjındaki artış

Karbon ticaretine 2022 yılında giriş yapan Biotrend, bu alandaki satışlardan 47 milyon TL gelir elde ederken, şirketin toplam gelirleri içindeki payı %4 olarak kaydedildi. Karbon ticaretiyle ilgili toplam gelir 7,3 milyon USD’ye ulaştı. Aynı zamanda, Biotrend’in net kâr marjı bu dönemde %10’dan %28’e yükseldi, bu da 2023’ün en yüksek çeyreklik net kâr marjını temsil ediyor.

Sürdürülebilir büyüme ve gelecek planları

Biotrend Enerji 2023 Geliri, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Sürdürülebilir Büyüme Stratejisi
Biotrend Enerji CEO’su Özgür Umut Eroğlu

Biotrend Enerji’nin güçlü finansal performansı ve sektördeki güçlü pozisyonu, yenilenebilir enerji alanında sürdürülebilir büyüme stratejisinin bir sonucu. Şirketin kurulu güç kapasitesi, Türkiye biyogaz pazarında en büyük oyunculardan biri olduğunu göstermekte. Şirketin kurulu gücü, 2022 yılının aynı dönemine göre %21 artarak 118,4 MWe’ye yükseldi. CEO Özgür Umut Eroğlu’nun 2024 yılına yönelik planları ve çevre dostu projelerle büyüme hedefleri, sektördeki yenilikçi yaklaşımını vurguluyor.

Yenilenebilir enerji sektöründe Biotrend’in rolü

Biotrend Enerji’nin Borsa İstanbul’daki etkisi, yeşil endekslerin güçlenmesine paralel olarak enerji sektöründe sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunarak, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynamakta.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.