Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan İFA’nın Eylül ayı başında gerçekleşecek etkinliğinin ana konuşmacılarından biri olacak.

Hakan Bulgurlu konuşmasında kurumsal felsefe olarak sürdürülebilirlik konusunu ele alırken Arçelik’in bu konudaki inovasyonlarını ve yeni teknolojilerini de anlatacak.

İFA, ‘şirketler çevreyi etkilemeden büyümeyi nasıl sürdürebilirler? sorusunu sorarken Türk beyaz eşya üreticisi Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu’nun IFA 2022’deki açılış konuşmasında bu soruyu inceleyeceğini kaydetti.

İklim krizi farkındalığı için Everest’e tırmanış

Hakan Bulgurlu’nun iklim krizine karşı mücadelede aktif bir profesyonel yönetici olduğu hatırlatılan İFA’nın açıklamasında Bulgurlu’nun 2019’da iklim değişikliğini daha iyi anlamak için Everest Dağı’na tırmandığını ve A Mountain to Climb adlı kitabında da bu deneyimi yazdığına dikkat çekiliyor.

İFA açıklamasında “Bu deneyimlerin, büyük bir küresel ev aletleri üreticisinin CEO’su olarak günlük çalışmaları üzerinde de büyük etkisi var. Arçelik, inovasyon ve sürdürülebilirliği şirketin küresel operasyonlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmek suretiyle dünyanın dört bir yanındaki hane halklarının mevcut kaynakları verimli kullanmalarına ve tüketicilerin daha fazla enerji ve su tasarrufu sağlamalarına  yardımcı olacak cihazlar üretmeye devam ediyor” denildi.

“Arçelik iklim krizine karşı mücadelenin parçası olmak istiyor”

Açıklamada geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın önde gelen Beyaz Eşya Üreticileri Birliği Applia’nın yeni başkanlığına seçilen Hakan Bulgurlu’nun “Arçelik yaklaşık 70 yıldır yenilikçidir. Bizim için inovasyon her zaman sürdürülebilirliğin hizmetindedir ve inovasyon müşterilerin daha sağlıklı ve çevre ile uyum içinde yaşamalarına yardımcı olan ürünler geliştirmektir” şeklindeki konuşması hatırlatıldı.

Hakan Bulgurlu söz konusu konuşmasında şunları söylüyor: “İklim değişikliğine karşı mücadelemizde bir kırılma noktasına ulaştığımız açık. Arçelik, tüketicilerimizin çevresel beklentilerini karşılayacak yeni nesil cihazlar yaratmak için kaynaklarımızı ve teknik uzmanlığımızı kullanarak iklim krizine karşı verilecek cevapların ve mücadelenin bir parçası olmak istiyor. Yeşil endüstri devrimini, şirketimizin ve tüm endüstrinin, işlerimizi organize etme yöntemlerimizde, ürünlerimizi üretme biçimimizde ve toplumdaki rolümüzü küresel bir organizasyon olarak görme şeklimizde acil iklim eylemi gerçekleştirmek için bir fırsat olarak kabul ediyoruz.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.