Altınyıldız Classics Yeşil Çatı

Sürdürülebilirlik adına yeni yatırımlarıyla Altınyıldız Classics, Yeşil Çatı projesiyle bir ayda 86.400 kg karbon izini sildi. İzmir Torbalı’da yer alan Altınyıldız genel merkezinde kurulan 10.000 metrekarelik Güneş Enerjisi Santrali (GES) 1.7 megavat pik gücüyle 330.000 kW elektrik üretimi gerçekleştirdi.

Altınyıldız ClassicsAltınyıldız Classics, Yeşil Çatı projesini “Dünya Yaşasın Diye” sloganıyla yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında İzmir Torbalı’da yer alan genel merkezinde hayata geçirdi. 10.000 metrekarelik alanında faaliyete geçirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle Mayıs ayından itibaren 1.7 megawatt elektrik üretimi gerçekleştirdi. Bu sayede şirket,  1177 kişiye istihdam sağlanan Altınyıldız Classics fabrikası ve merkez ofisin tüm elektrik ihtiyacının yanında 108 adet mağazasının da elektrik tüketiminin %35’ini karşılanmış oldu.

İki yıl içinde tüm mağazalarında güneş enerjisine geçilecek

Altınyıldız Classics merkezdeki ortalama elektrik tüketimi 120.000 kW/ay saat. Şirket, fabrika binası ve merkez ofisin tüm çatısına 10.000 metrekarelik güneş paneli kurarak aylık olarak 330.000 kW solar panellerle aylık 330.000 kW/saat elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Altınyıldız Classics güneş enerjisi ile elektrik üretimine bir yıl kadar önce başladı. Şirketin hedefi önümüzdeki iki yıl içinde güneş enerjisi üretimi ile Türkiye çapındaki tüm mağazalarının elektrik üretimini karşılamak. “Yeşil Çatı” projesi ile Altınyıldız Classics Mayıs ayı içersinde yeşil enerji kullanımıyla doğaya salınan karbon emisyonu 1.948.320 kg azaltılarak 4740 ağaç / 13.000 m2 büyüklüğünde yeşil alanı kurtardı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.