Nordex Group

Alman merkezli Nordex Group’un yüzde 100 iştiraki olan Nordex Türkiye, 60 farklı yatırımcıya ait ve kurulu gücü 3500 MW olan 95 santralin tedarikçisi konumunda. Şirket Türkiye rüzgar türbini pazarında yüzde 29,7 payla ilk sırada yer alıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Nordex Group CEO’su Jose Luis Blanco’nun 3 Kasım’da Türkiye’ye gelerek İzmir’de bulunan Nordex Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’ni ziyaret ettiği belirtildi.  Ziyarette Nordex Group Avrupa CEO’su İbrahim Özarslan, CPO Wim Geldhof ve Chief Service Officer Miguel Ezpeleta da yer aldı.

Merkezde bir çok paydaşa sertifikalı eğitim veriliyor

Verilen bilgiye göre, Nordex Servis ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde rüzgar türbin ekipmanlarının, eğitim simülatörlerinin ve onaylı GWO (Global Wind Organisation) eğitim sağlayıcısının yer aldığı bir çok eğitimle hem Türkiye’de hem de Avrupa’da Nordex Group içi ve Nordex Group dışında bulunan bir çok paydaşa sertifikalı eğitimler veriliyor.

Nordex Group heyeti, bu ziyaretleri sonrasında kanat ve kule üretiminin yapıldığı Menemen TPI Kompozit kanat fabrikası ile Aliağa İzmir CS Wind Kule fabrikasını ziyaret etti. Nordex’in Türkiye’de yer alan kule, kanat, ankaraj ve jeneratör yerli üretimleri hem Türkiye pazarında, hem de global pazarda her geçen yıl artarak devam ediyor. Nordex Group heyeti ziyaretinde Türkiye pazarı ve Avrupa pazarı için hem üretim kapasitelerinin artırılması hem de yeni ürünler için yatırım görüşmelerini gerçekleştirdi.

2022 yılında Nordex Group’un tüm dünyadaki projeleri için Türkiye’deki ekipman üreticileri toplam 130.000 ton 551 adet kuleyi ve 635 set kanadı Türkiye’de üretimini tamamlayarak ihracatını gerçekleştirdi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.