Akköprü HES

Aydem Yenilenebilir Enerji, Özelleştirme İdaresi Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklifi vererek Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni bünyesine kattı.

23 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen ihaleyi, 605 milyon TL’lik en yüksek teklifle kazanan Aydem Yenilenebilir Enerji, yenilenebilir enerjideki toplam kurulu gücünü 1.020 MW’den 1.135 MW’ye çıkararak, yüzde 11 büyüme elde edecek.

Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı
Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı

Aydem Yenilebilir Enerji’nin portfoyünü beş yılda iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, “Akköprü HES’in alımı, 5 yıl içerisinde portföyümüzün gücünü iki katına çıkararak 2.000 MW seviyelerine ulaşma hedefimiz açısından çok önemli bir adım. Bu yatırım iştahıyla, yenilenebilir enerjiyi her zaman olduğu gibi odağımıza alarak portföyümüzü geliştirecek fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

115 MW kurulu gücüyle yılda 343 GWh elektrik üretiyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Dalaman Çayı üzerinde 115 MW kurulu güce sahip olan Akköprü HES, yıllık 343 GWh üretim kapasitesi ile 187 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Aydem Yenilenebilir Enerji

Aydem Yenilenebilir Enerji gerçekleştirilen özelleştirme ile birlikte bölgedeki 7’nci, hidroelektrik portföyünde ise 21’inci hidroelektrik santrali olan Akköprü HES’i 49 yıllığına işletecek.

 

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.