Çinli firma tarafından inşa edilen Afrika’nın en büyük hidroelektrik santrali Caculo Cabaca’nın inşaası Angola’da başladı. Kuanza Norte eyaletine bağlı Dundo şehrinde yapılan temel atma töreninde ilk kazmayı Angola Cumhurbaşkanı Jose Eduardo Dos Santos vurdu.

Proje sorumlusu Çinli Gezhouba Grubu’nun Genel Müdür Yardımcısı Ren Jianguo, 4 milyar 532 milyon dolar tutarındaki projeyi 80 ay içinde tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Ren Jianguo, proje ile bölgede yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı sağlanmasının ve projenin bitimiyle Angola’nın elektrik talebinin yüzde 50’sinin karşılamasının öngörüldüğüne işaret etti.

2 MİLYON 172 BİN kWh ÜRETİM KAPASİTESİ

Ren, santralin üretim kapasitesinin 2 milyon 172 bin kilovat olarak belirlendiğini dile getirdi. Angola Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Joao Borges ise, Caculo Cabaca Hidroelektrik Santrali’nin ülkesinin ekonomik gelişimi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Angola’nın Çin Büyükelçisi Cui Aimin de son yıllarda Çin ile Angola arasında çeşitli alanlarda işbirliğinin sürekli derinleştiğini vurguladı.

Cui Aimin, Çin’in Angola’nın en büyük ticaret ortağı, Angola’nın ise Çin’in Afrika’daki ikinci büyük ticaret ortağı olduğunu söyledi. Cui, şu ana kadar, Angola’nın yatırım, finansman ve altyapı tesisleri inşası alanında Çin’le en yoğun işbirliği yapan Afrika ülkelerinden biri olduğunun altını çizdi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.