ABD'de temiz enerjiye hibe
ABD'de temiz enerjiye hibe

ABD’de Biden yönetimi, konutlarda kullanılan ısı pompaları, elektrikli araç şarj istasyonları ve halka açık serinleme merkezleri gibi temiz enerji projelerine yönelik 20 milyar dolarlık kaynak ayrılmasına onay verdi.

AP’nin haberine göre, Beyaz Saray, dezavantajlı topluluklara ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik temiz enerji projelerine hibe niteliğinde 14 milyar dolar ve 6 milyar dolarlık iki program olduğunu duyurdu. ABD’de temiz enerjiye hibe programı, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Çevre Koruma Ajansı Yöneticisi Michael Regan’ın katıldığı bir toplantıyla duyuruldu.

Çevre Koruma Ajansı Yöneticisi Michael Regan, yeşil banka aracılığıyla sağlanan finansmanın iklim kriziyle mücadele etmek ve aynı zamanda ekonomiyi yeniden şekillendirmek için bir yol olduğunu söyledi. Regan, “Yeşil dönüşümde geride kalmış olan topluluklara güçlü bir destek olacak ve özel sermayeyi bu bölgelerde devreye sokmamızı sağlayacak. 14 milyar dolarlık Ulusal Temiz Yatırım Fonu, ülke genelinde on binlerce temiz teknoloji projesi için uygun finansman sağlayacak” dedi.

Michael Regan, 6 milyar dolarlık kaynağın ise kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve dezavantajlı gruplara yönelik temiz teknoloji projelerini desteklemek için kullanılacağını belirtti.

New York, Kaliforniya ve Connecticut gibi eyaletlerde kurulan yeşil banka benzeri karşılıksız finansman modelleriyle milyarlarca dolarlık özel yatırımın bu alanlara aktarılması bekleniyor. ABD’de temiz enerjiye hibe programları artıyor.

ABD'de temiz enerjiye hibe Cumhuriyetçiler yeşil bankaya karşı çıkıyor

Kongre’deki Cumhuriyetçiler, yeşil bankayı eleştiriyor ve onu haksız kullanıma açık vergi mükelleflerinin parasıyla desteklenen bir “kaynak havuzu” olarak nitelendiriyor. Örneğin Alabama’dan Temsilci Gary Palmer, fonun Wall Street firmalarına fayda sağlayacağını, ancak Amerikan ailelerinin ısınma maliyetini düşürmeyeceğini söyledi. Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Cathy McMorris Rodgers, yeşil bankanın hesap verme ve denetim gerektirmeyen bir şekilde aceleye getirildiğini savundu.

Çevre Koruma Ajansı Yöneticisi Michael Regan, bu eleştirilere yanıt olarak, fonun tasarımı için uzun süre harcadıklarını ve bu hibe kaynağının sıkı bir raporlama sistemiyle izleneceğini belirtmiştir. Bu sayede, fonun etkin bir şekilde kullanılacağı ve temiz enerji projelerine yönelik yatırımların izlenebileceği vurgulanmıştır. Bu adımlarla, temiz enerjiye geçiş ve sürdürülebilir bir gelecek için gereken adımlar atılmaktadır.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Ford, Çin ile rekabet için devletten 9,2 milyar dolar yardım alacak” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.