5. GAP Yeşil İnovasyon Yarışması

Harran Üniversitesi gözetimiyle HARÜSEM tarafından düzenlenen GAP Yeşil İnovasyon 2022 Proje Yarışması sonuçlandı, ödüller sahiplerini buldu.

Beşincisi düzenlenen GAP Yeşil İnovasyon 2022 projesi içinde gerçekleştirilen yarışmaya, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt, Şırnak’tan ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrenciler katıldılar.

Gençler ve Çocuklar yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği hakkında bilinçleniyorlar

5. GAP Yeşil İnovasyon Final Sergisi Kurdele KesimiGAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen, bölgede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik proje kapsamında GAP Yeşil İnovasyon Projesi Final Sergisi ve Ödül Töreni, Piazza AVM fuaye alanında gerçekleşti. GAP illerinden yarışmaya gönderilen projeler uzmanlarca iki ay boyunca titizlikle incelenerek finale kalan 15 proje belirlendi ve sergilendi. Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz sergiyi açmışlardı. Dereceye giren projelere, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, GAP Bölge İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Denek tarafından ödülleri dağıtıldı.

Gençlerin ve çocukların özellikle yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği hakkında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 5. GAP Yeşil İnovasyon Yarışmasında Yenilenebilir Enerji, Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre kategorilerinde ortaokul lise ve lisans düzeyinde projeler ödüle layık görüldü.

Ödüller sahiplerini buldu

GAP Yeşil İnovasyon Final Sergisi KazananlarYarışmada, Ortaokul Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliği dalında, ‘Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerji ile Çalışan Artık Malzemelerden Geliştirilen Stirling Motoru’ projesi ile Batman İli Kozluk İlçesinden katılım sağlayan İlknur Çıtanak birinci, ‘Bedava Akan Suda Bedava Elektrik’ projesi ile Şanlıurfa ili Haliliye İlçesinden katılım sağlayan Gülbahar Şeyhanlıoğlu ikinci, ‘Şarj Park’ projesiyle Şanlıurfa’dan Yusuf Caymaz üçüncü oldu. Ortaokul Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre dalında ise ‘Tarımsal Atıklardan Kağıt Yapılır mı’ projesiyle Adıyaman’dan Elif Yağmur Yiğit birinci, ‘Kompozit Atıklardan Hayvan Kulübesi Tasarlıyorum’ projesiyle Şırnak ili Cizre İlçesinden Elif Alpkan ikinci, ‘Arduino Tabanlı Akıllı Sera Otomasyon Sistemi’ projesiyle Şanlıurfa ili Eyyübiye İlçesinden Hira Nur Kahraman üçüncü oldu. Lise Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliği dalında; ‘Piezojant’ projesiyle Siirt’ten Abdullah Güven birinci, ‘Manyetik Nikel Nano Partikülleri’ projesiyle Batman’dan Hamza Demir ikinci, ‘Yeşil Enerjili Dijital Evlerimiz’ projesiyle Şanlıurfa’dan Mehmet Tanrıverdi üçüncü oldu.

Lise Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre dalında ise ‘Dijital Tarım’ projesiyle Şanlıurfa’dan İbrahim Halil Yeşilkaya birinci, ‘Güneş Kutusu’ projesiyle Şanlıurfa Viranşehir’den Yasemin Kartal ikinci, ‘Yenilenebilir Beton: Anız’ projesiyle Adıyaman’dan Zafer Babacan üçüncü oldu.

Üniversite kategorisinde ise; ‘Forest Fire Management And Detection Using Al’ projesiyle Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nden Abdalrazak Hajsaaed Muhammed Elhasan Yara Issa birinci olurken, ‘Çeti Bitkisi Kullanılarak Bitkisel Yağ ve Gümüş Nano Parçacıklarının Üretimi’ projesiyle Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nden Yasin Karaca ikinci, ‘Midyat-Estel Arası Temiz Enerji ile Bağlanıyor: Çevre Güzelleşiyor’ projesiyle Mardin’den Barış Güneş üçüncülüğü kazandı.

 

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.