Zorlu Enerji, güneş enerjisi alanında yenilikçi çözümler sunmak üzere First Solar şirketi ile özel bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda Zorlu Enerji, First Solar’ın performansı yüksek ince film fotovoltaik (PV) güneş panellerinin 26 ülkedeki satışında tek yetkili distribütör olacak.

5 YIL GEÇERLİ OLACAK
Zorlu Enerji’nin %62 oranında hissedarı olan Zorlu Holding, First Solar ile yüksek performanslı ince film fotovoltaik (PV) modüllerinin seçilmiş 26 ülkede münhasıran dağıtımını kapsayan bir iş birliği anlaşması imzaladı. Beş yıl süre ile geçerli olacak anlaşmaya göre, Zorlu Holding ve bağlı ortaklıkları, First Solar modüllerinin Türkiye dahil Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kıbrıs, Gürcistan, Kosova, Libya, Makedonya, Pakistan, Romanya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) da aralarında yer aldığı toplam 26 ülkede tek yetkili distribütörü olacak ve bunun yanı sıra geliştirdiği özel projelerde de First Solar’ın güneş enerjisi alanındaki gücünden yararlanacak. ABD’li First Solar Inc. kendi ürünü olan gelişmiş modül ve sistem teknolojisini kullanan kapsamlı fotovoltaik güneş sistemlerinin küresel çapta lider üreticisi konumunda.

“BÖLGEMİZDE LİDERLİK EDECEĞİZ”
Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Gücünün yarısını yenilenebilir enerjiden alan bir şirket olarak güneş enerjisi alanına adım atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Performansı yüksek güneş panellerinin Doğu Avrupa, Avrasya ve Doğu Akdeniz’i içine alan geniş bir coğrafyada satışını üstlenerek Zorlu Grubu’nun yenilenebilir enerji alanındaki uzmanlık ve tecrübesini First Solar’ın yeni nesil teknolojisi ile buluşturmayı ve bölgemizde güneş enerjisinin gelişimine liderlik etmeyi hedefliyoruz. Amacımız farklı iş modelleri ile güneş enerjisi alanında katma değerli çözümleri, Türkiye’nin merkezinde yer aldığı geniş bir coğrafyada sunmak” dedi.

“BÜYÜMEMİZE ÖNEMLİ KATKI SUNACAK”
First Solar Avrupa, Türkiye ve Afrika İş Geliştirme Başkanı Stefan Degener ise “Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşmasının, bölge için hedeflediğimiz büyümeye önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Zorlu Grubu’nun bölgedeki ticari gücünü arkamıza alarak, gelişmekte olan pazarlarda hedeflediğimiz panel satış düzeyine ulaşmayı planlıyoruz” dedi.
Arizona merkezli First Solar, güneş enerjisi teknolojisinde 15 yıla yaklaşan deneyime sahip.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.